De beste wastips van Marja!

Kreukvrije blouses en de heerlijke geur van de was, daar houdt iedereen toch van? Soms is je kledingstuk net niet vies genoeg om te wassen maar kan het wel een opfrisbeurt gebruiken. Gelukkig heeft schoonmaakexpert Marja hele fijne tips om je kleding op te frissen zonder dat het in de was hoeft!

Tip 1: Soda in een linnen doek

Je kent het vast wel: pak je je lievelingskledingstuk uit de kast, ruikt ‘ie helemaal muffig en stoffig. Bah! Marja heeft dé tip om de muffige geur tegen te gaan. Doe wat soda in een linnen doek, knoop de doek dicht en leg deze in je kleding kast. De soda neemt het eventuele vocht in je kledingkast op en neutraliseert de muffige geur. Zo ruikt je kleding weer heerlijk fris.

Tip 2: Maak je wasmachine schoon met azijn

Soms kan er een muffige geur uit je wasmachine komen. Dit is hét teken dat je wasmachine toe is aan een schoonmaakbeurt! Doe een scheut azijn in het vakje van de waspoeder en draai een programma zonder was op de hoogste temperatuur. De azijn desinfecteert op deze manier je wastrommel waardoor je machine weer helemaal schoon en fris is voor de volgende wasbeurt. Heerlijk toch?

Tip 3: De ultieme tip zonder te hoeven wassen

Niet te missen, die stoel in de hoek van je slaapkamer die vol ligt bezaaid met kleren die je soms maar één keer hebt gedragen. Net niet vies genoeg om te wassen maar het kan toch echt wel een opfrisbeurt gebruiken! Gelukkig is hier nu dé oplossing voor gevonden: de Dry Wash Spray van Robijn. Deze spray zorgt ervoor dat kledingstukken die eigenlijk nog niet gewassen hoeven te worden, maar wel even gedragen zijn, weer heerlijk fris gaan ruiken. Daarnaast maak het je kleding lekker zacht en ook nog eens kreukvrij.

Het werkt gelukkig heel simpel: je legt je kledingstuk op bed en sprayt er met ongeveer 20 cm afstand overheen. Om de kreukels uit de blouse te verwijderen kan je je blouse met je handen gladwrijven zonder dat je je strijkijzer uit de kast hoeft te halen. Vervolgens hang je het kledingstuk over een hangertje aan de deur en laat je het voor 10 minuutjes even drogen. Na 10 minuten ruikt je kledingstuk heerlijk fris en zonder kreukels! Een kind kan de was doen!

Win een waspakket!

Ervaar nu zelf de complete Robijn experience! Geniet in geuren en kleuren van de wasmiddel capsules die ervoor zorgen dat de kleur in je kleding mooi blijft, gecombineerd met de perfect gematchte wasverzachter geur: Passiebloem & Bergamot. En daarnaast niet te vergeten de Robijn Dry Wash die ervoor zorgt dat je kleding fris blijft tussen de wasbeurten door! Doe mee aan de winactie!

Meer weten?

Wil jij de tips van Marja nog eens rustig bekijken? Dat kan hieronder. Mocht je schoonmaakvragen hebben voor Marja, ga dan even naar onze Facebook-pagina en praat mee.