Artikelen

3 tips om een snelle maaltijd op tafel te krijgen

Iedere dag een fatsoenlijke maaltijd op tafel krijgen is zo makkelijk nog niet. Al helemaal niet wanneer je een drukke dag achter de rug hebt en dus niet uitgebreid de tijd hebt om uit te pakken. Maak je geen zorgen, wij hebben drie tips hoe je toch een lekkere en voedzame maaltijd in korte tijd op tafel krijgt!

Tip 1: Foodprepping  

Misschien vind je koken wel hartstikke leuk, maar kom je er na je werk of een drukke dag met de kids gewoon even niet meer aan toe. Gun jezelf een moment in het weekend waarin je op je gemak gaat kokkerellen en de rest van de week van het resultaat geniet. De naam ‘Foodprepping’ zegt het eigenlijk al: eten voorbereiden. Na het koken bewaar je je maaltijden in bakjes in de koelkast of vriezer. Op deze manier scheelt het je zeeën van tijd op doordeweekse dagen en heb je toch een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel. Fijn toch, als je op een woensdagavond het eten alleen nog maar op hoeft te warmen?

Tip 2: Slimme trucjes  

Soms kun je sneller koken als je kleine aanpassingen doet. Het klinkt misschien overdreven, maar wanneer je je messen goed hebt geslepen gaat het snijden van alle ingrediënten écht een stuk sneller. Daarnaast is het handig om je groenten of aardappelen in kleinere stukjes te snijden dan je gewend bent. De kook- of baktijd is dan een stuk korter en daarmee staat je maaltijd dus ook sneller op tafel! En onthoud: oefening baart kunst. Wanneer je vaker een bepaald recept maakt, word je er sneller en handiger in. Dat scheelt je ook weer bereidingstijd!

Tip 3: Goede apparatuur  

Investeren in fijne apparatuur helpt je bij het bereiden van je maaltijden. Een oven die snel op temperatuur is, pannen met een goede antiaanbaklaag, een fijne (staaf)mixer… Ook een toevoeging in de keuken is de Philips Airfryer XXL. Wist je dat je met de Airfryer niet alleen gezonder kan frituren, maar ook kan bakken, braden en grillen? Dankzij de nieuwe Smart Sensing-technologie doet de Airfryer XXL al het denkwerk voor je. Je hoeft dus niet meer bezig te zijn met bereidingstijden en juiste temperaturen én je kipfiletje of groentenmix is een stuk sneller gaar dan in een gemiddelde oven (1,5 keer sneller!). Nog een fijne bijkomstigheid: koken met hete lucht is een stuk gezonder. Je kunt je kinderen dus met een gerust hart een portie frietjes voorschotelen! 

Bij aankoop van een Airfryer XXL (op 5 specifieke typenummers) ontvangen consumenten het Airfryer receptenboek, dat speciaal door Philips Chef Martin ontwikkeld is. Meer info vind je hier. De actie loopt tot en met 30 mei.

Zomerse kookworkshop  

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we weer behoefte hebben aan heerlijke frisse gerechten. Denk aan lekkere salades, lichte pasta’s, barbecue gerechten en meer! En wie kan dat nou beter vertellen dan onze eigen London? Tijdens het Koffietijdkuurtje bleek hij met gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur een gouden duo in de keuken en daarom geven zij op 25 mei om 19:30 een gratis kookworkshop op Koffietijd.club. Met behulp van de Philips Airfryer zorgen ze voor inspiratie en lekkere recepten voor de zomer!  

Wil je meedoen? Schrijf je dan in voor deze workshop op Koffietijd.club.