Artikelen

Pasta zoals alleen de familie Ghiorsi hem maakt

Als echte Italiaan moest een pastagerecht wel hét familierecept zijn. Gemaakt door oma, doorgegeven aan moeder en zelf is Gino nooit meer gestopt met het bereiden van deze overheerlijke Ravioli met vulling van Sugo saus, vlees en heel veel lekkere kruiden.

Gino en zijn vrouw Anneloes hebben drie dochters en drie prachtige kleinkinderen, die regelmatig bij hun over de vloer komen. Als deze Ravioli op het menu staat zijn ze altijd van de partij. Dat mag ook wel want de Ravioli wordt helemaal vers gemaakt, zowel de vulling als het deeg. Gino gebruikt hiervoor zijn traditionele kookgerei en zijn zelfgemaakte houten plank, wat het maken van de Ravioli gemakkelijker maakt. "Het duurt misschien wel iets langer dan normaal maar dan heb je ook wat" zoals Gino het zegt.

Dit recept is een gerecht dat traditioneel gegeten wordt met Kerst en Pasen bij de familie thuis, maar de Ravioli is niet alleen bij de familie een favoriet; kennissen en vrienden zijn ook helemaal gek van dit gerecht. De snijbiet in dit gerecht haalt Gino regelrecht uit de grond. De vriend waarvan hij dit krijgt, wordt al helemaal enthousiast als hij dit weer komt halen. Want dan weet hij, er wordt weer Ravioli gemaakt!  

Tijdens het bereiden en eten van dit gerecht komen de herinneringen uit Italië bij Gino terug. Hij denkt graag terug aan de gezellige festiviteiten, waar ze met 25 man dit gerecht aten. Daarom deelt hij het liefst zijn gerecht met al zijn dierbaren. Als het straks weer kan dan zit zijn huis gewoon weer vol!