Zó zet je bloemen het beste in een vaas!

Van een mooi boeket wordt iedereen blij. Maar hoe zet je die prachtige bloemen nou het best in een vaas zodat je er ook nog eens lang van kan genieten? Groenexpert Romeo legt het ons uit!

Wat heb je nodig?

- Boeket

- Vaas

- Mesje

- Maatbeker

- Bloemenvoeding

Aan de slag!

Om je bloemen te kunnen neerzetten, heb je natuurlijk een mooie vaas nodig. Het is belangrijk dat je een schone vaas gebruikt om je bloemen in te zetten. Vul de vaas met 1 liter water en doe daar een zakje bloemvoeding in. Wanneer je een kant en klaar boeket hebt, is het belangrijk dat je de takken schuin afsnijdt voordat je ze in de vaas doet. Wanneer je dat hebt gedaan, kan je de bos vervolgens in de vaas zetten.

Zelf een boeket samenstellen

Wanneer je zelf verschillende bloemen hebt gekocht om een boeket mee te maken, begin je op dezelfde manier. Pak een mooie vaas en vul deze met 1 liter water en een zakje bloemenvoeding. Vervolgens is het handig om te beginnen met de groene takjes. Het groen kan goed fungeren als ondersteuning voor de bloemen. In dit geval de rozen. Wanneer je rozen gebruikt, is het belangrijk om de onderste blaadjes eraf te halen en uiteraard weer schuin af te snijden met een schoon mes. Omdat je begonnen bent met het groene blad, kan je de rozen gelijkmatig verdelen waardoor ze mooi in het midden blijven staan. Om je boeket nog meer op te vullen, is het leuk om crocosmia te gebruiken voor het kleuraccent.

Op deze manier staat je boeket prachtig in een vaas en kan je er ook nog eens lang van genieten, wie wilt dat nou niet?

Eindresultaat van Romeo

Wil jij zien hoe Romeo de bloemen in een vaas zet? Bekijk onderstaande video. Wil jij meer groentips? Klik hier.