Artikelen

3 originele cadeautips!

Het hoeft geen moederdag, vaderdag of iemands verjaardag te zijn om te laten weten dat je aan iemand denkt. Een klein gebaar op onverwachtse momenten kan nog veel leuker zijn! Kirsten Schilder verrast haar kinderen, vrienden en familie regelmatig en deelt vandaag drie originele cadeautips.

1. Maak een bonnenboekje

Met een bonnenboekje maak je iedereen blij! Niet alleen Kirsten zelf, maar ook haar kinderen maken af en toe een bonnenboekje. Zo kreeg Kirsten er voor Moederdag eentje van haar jongste dochter Nikki (10). In haar bonnenboekje zaten kleine cadeautjes als “1 x samen met mij film kijken”, “1 x wandeling over de Dijk in Volendam”.

Een bonnenboekje is ook nog eens heel makkelijk te maken. Je hebt enkel wat touw, een pen en kleine (gekleurde) kaartjes of papier nodig. Schrijf op elk kaartje een klein cadeautje waarvan je weet dat de ontvanger er blij mee zal zijn, bijvoorbeeld “1 x grasmaaien”, “1 x ontbijt op bed”, “1 x boodschappen voor je doen”. De kaartjes bundel je vervolgens met een touwtje. Gegarandeerd een succes!

2. Koop of maak een strippenkaart

Heb je geen tijd om een bonnenboekje te maken of is er één ding waar je ontvanger heel blij van wordt? Koop dan bij de lokale ijsboer, bioscoop, zwembad een strippenkaart. Julian heeft laatst voor zijn beste vriend een strippenkaart van de ijsboer cadeau gegeven met een tegoed voor 11 ijsjes. Een simpel cadeau, maar onwijs leuk om te geven en te krijgen! Heb je een beste vriend(in) met kinderen en gun je hem/haar wel een dagje rust? Dan kan je ook een strippenkaart met een oppastegoed maken.

3. Geef een dierbare foto cadeau

Vaak heb je met de mensen die je het meest dierbaar zijn nauwelijks tot geen foto’s. Juist voor deze personen is het leuk om een dierbare foto cadeau te krijgen. Zoek of maak een foto, lijst deze in en doe er stiekem een geheim briefje bij met een mooie boodschap. Persoonlijker kan je cadeautje niet worden!

Wil je dit met je kinderen cadeau doen aan een dierbaar familielid? Koop dan een simpel houten of wit fotolijstje en laat ze deze versieren met verf, stickers, stempels en lieve teksten.

Deel jouw dierbare foto!

Heb je weinig foto’s van iemand die jou ontzettend dierbaar is? Maak deze dan, plaats deze op Instagram en tag Kirsten Schilder en Koffietijd. Kirsten is onwijs benieuwd naar jullie foto’s!

Wil je deze tips nog eens naluisteren? Bekijk dan de video hieronder. En heb je nog vragen voor Kirsten? Ga dan naar onze Koffietijd Facebookpagina en praat mee!