Marja beantwoordt brandende kijkersvragen!

Elke week geeft Marja ons hele fijne schoonmaaktips. Toch blijven de schoonmaakvragen aan onze schoonmaakdiva maar binnenstromen. Daarom beantwoordt zij deze week 3 brandende kijkersvragen!

Vraag 1: Hoe krijg je kaarsvet uit de vloerbedekking?

Vaak wordt er gedacht dat het heel lastig is om kaarsvet uit je vloerbedekking te krijgen. Gelukkig is het volgens Marja heel goed op te lossen! Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een katoenen theedoek en je strijkijzer. Je maakt je strijkijzer warm, maar niet te heet. Vervolgens leg je de theedoek op de plek van het kaarsvet en strijk je er met de strijkbout overheen. Door de warmte wordt het kaarsvet warm en zuigt de theedoek het kaarsvet op. Let wel goed op, gebruik echt katoen! Katoenen doeken absorberen alles goed. Zo heb je weer een heerlijk schoon vloerkleedje. Makkelijk toch?

Vraag 2: Hoe maak je de afstandsbediening en toetsenbord schoon?

Er blijft altijd wel een laagje thee over in je kopje. Wanneer je dat laagje laat afkoelen kan je er heel goed mee schoonmaken. Doe de thee druppelsgewijs op een tissue of wattenstaafje.

Door het zuur wat in de theïne zit, krijg je het stof en vuil heel makkelijk van je apparatuur af. Zo kan je heel makkelijk je afstandsbediening of je toetsenbord schoonmaken. Maar ook bijvoorbeeld je tv-scherm zonder dat je strepen krijgt. En nog belangrijker, zonder dat je iets beschadigd. Het werkt perfect!

Vraag 3: Hoe krijg je vlekken uit de bank?

Vlekken zijn nou eenmaal lastig. Vaak zijn mensen geneigd om te boenen of veel water en zeep te gebruiken maar volgens Marja kunnen we dat beter niet doen omdat de vlek alleen maar groter en lelijker wordt, en dat willen we niet. De tip van Marja? Deppen en geen paniek! Het is belangrijk dat je gelijk handelt wanneer je iets morst of laat vallen op je bank. Door met een droge doek op de vlek te deppen, absorbeer je het vocht en vuil en maak je de vlek kleiner.

Meer weten?

Wil jij de tips nog eens rustig bekijken? Dat kan hieronder. Mocht jij ook schoonmaakvragen hebben voor Marja, ga dan even naar onze Facebook-pagina en vraag maar raak!