Artikelen

"Nou, dááág! Frans Bauer"

Volkszanger en presentator Frans Bauer was deze week te zien in Koffietijd. Vlak voor hij de studio verlaat worden hem nog een aantal lastige dilemma’s in de schoot geworpen!

Frans Bauer

In 1973 werd in Roosendaal François “Frans” van Dooren geboren. Hij kreeg in eerste instantie de achternaam van zijn moeder (Wies van Dooren) omdat zij nog niet getrouwd was met zijn vader (Chris Bauer). Van jongs af aan wist Frans het al: hij wilde zanger worden. Zijn echte doorbraak kwam in 1994 met het nummer ‘Als sterren aan de hemel staan’. Een succesvolle zangcarrière voglde.  

Op 9 mei 2008 trouwde Bauer met zijn grote liefde Mariska. Samen kregen zij vier zonen: Christiaan (19), Jan (18), Frans (16) en Lucas (11).

Carrière

Na zijn doorbraak kreeg hij talloze keren Ahoy Rotterdam vol. Hij ontpopte zich als artiest die meer kon dan zingen. Zo presenteerde hij Banana Split, was hij quizmaster bij de Curling Quiz, is hij (stem)acteur, vlogger, coach in The Voice Senior én realityster.  

In februari 2004 won hij een Gouden Harp, snel gevolgd door een Edison. Op dit gala werd hij ook nog eens uitgeroepen tot Beste Zanger Nationaal. Het was een succesvol jaar voor Bauer, want in 2004 werd hij vanwege zijn liefdadigheidswerk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Reality

Kijkers weten na alle realityseries inmiddels veel van het privéleven van Frans en Mariska. Momenteel is de nieuwe serie ‘De Bauers: Bestemming Onbekend’ elke woensdag op RTL4 te zien. Frans en Mariska vertrekken iedere week naar een voor hen vreemde wereld. Ze komen op plekken waar ze nog nooit eerder van hadden gehoord. De levensstijl van de mensen hier staat ver weg van wat ze kennen, wat het erg bijzonder maakt.

Nou, dááág!

Oane Born, BN'er-redacteur bij Koffietijd, zwaait regelmatig bekende Nederlanders uit bij hun vertrek uit de studio. Maar niet voordat er nog een aantal lastige vragen op hem of haar zijn afgevuurd, zodat we onze gast een beetje beter leren kennen.