Artikelen

Verkoeling in de zomer met Hetty

Nog één maandje en dan is het eindelijk zover: de zomer begint! En in Nederland kan die soms best onvoorspelbaar zijn. En wanneer het warm is, is het ook echt heel erg warm. Gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur deelt met ons hele fijne tips om lekker snel af te koelen.

Goed drinken

Voldoende drinken is op warme dagen ontzettend belangrijk. Het helpt je om lekker af te koelen en het vult het vocht aan wat je met zweten verliest. Door al dat zweten raak je namelijk ook mineralen kwijt, die je ook wel elektrolyten noemt. Natrium, kalium, magnesium en chloride zijn de belangrijkste elektrolyten. Wil je een lekker verkoelend drankje maken wat ook je elektrolyten aanvult? Ga dan voor kokoswater! Drink het lekker koel met ijsblokjes en wat schijfjes limoen of citroen en je bent good to go voor de zomer.

Polsen, nek en voeten koelen

In het vliegtuig krijg je na het eten wel eens zo’n vochtig doekje om je handen en gezicht mee schoon te maken. Zelf kan je ook zo’n verkoelend doekje maken door een washandje onder de ijskoude kraan te houden en goed uit te knijpen. Leg het in je nek voor een heerlijke verkoeling. Wat ook heel fijn kan zijn, is om je polsen onder de koude kraan te houden of je voeten even in een koud water badje te doen.

Verkoelende spray

Op hete dagen is het ook heel fijn om zelf een verkoelende gezichtsspray te maken. Bijvoorbeeld van rozenwater en lavendel. Rozenwater heeft een subtiele geur en werkt perfect om je huid te kalmeren en te hydrateren. De combinatie met etherische olie van lavendel, brengt je lekker tot rust en geeft je een ultiem zomers gevoel. Wat heb je nodig voor een verkoelende gezichtspray:

- Glazen verstuiffles 100 ml
- 80 ml rozenwater
- 12 druppels etherische lavendelolie

Je bewaart de spray het beste in de koelkast of leg hem voor gebruik een uur in de vriezer. Je kan de spray zo vaak gebruiken als je wil. Gebruik voor een extra verkoelende boost na het sprayen een waaier of ventilator, zo koel je nog sneller af.  

Meer weten?

Wil je de tips nog even rustig bekijken? Dat kan hieronder. Heb jij goede tips voor een warme zomer en wil je je ideeën delen? Ga dan naar de Koffietijd Facebookpagina en praat mee!