Groen

Fleur je balkon op met Geraniums!

Lange, warme avonden in de Italiaanse zon, dat klinkt heerlijk toch? Hoewel het dit jaar nog afwachten is wat wel of niet kan, blikken we met groenexpert Romeo terug op het zonnige Toscane. Hij laat ons zien hoe je je balkon met Geraniums op kan fleuren waardoor je je toch even in Italië wendt…

Wat heb je nodig?

- 4 x Geranium

- 3 x Fuchsia

- 3 x Hedera groen

- 1 x kunststof balkonbak

- Zak potgrond

- 2 x takken voor decoratie

Geraniums zijn weer hip

Wat is er leuker dan een vrolijk balkon met fleurige bloeiende planten en bloemen? Balkonbakken zijn ideaal om je balkon gezellig te maken. Romeo gebruikt deze keer Geraniums, Fuchsia en de Hedera. Hoewel je bij het woord Geranium misschien denkt aan oubollig, laat onze groenexpert zien dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Volle zon

De planten en bloemen die Romeo vandaag gebruikt, kunnen heel goed tegen de volle zon. Pas bij Geraniums wel op dat je ze niet te veel water geeft. Mocht je toch te veel water hebben gebruikt, dan kan je dat herkennen aan de gele blaadjes. Knip de bloemen die uitgebloeid zijn af zodat de nieuwe knopjes weer verder kunnen groeien. Zo kan je er lang van genieten.

Aan de slag!

Hoe gaan we te werk? Neem een balkonbak en vul deze met potgrond. Maak twee gaten in de potgrond en zet daar de Hedera’s in zodat ze mooi over de bak vallen. Neem vervolgens 3 Geraniums en zet deze achter in de bak. Als laatste neem je de 3 Fuchsia’s. Zet deze roze plantjes tussen de Hedera’s. De Fuchsia zal heel mooi over de Hedera’s vallen. Maak je fleurige balkonbak af met wat takken om het nog wat robuuster te maken. Zo heb je een prachtig gevulde bak die je balkon laat stralen deze zomer!

Eindresultaat van Romeo

Wil jij zien hoe Romeo een fleurige balkonbak maakt? Bekijk onderstaande video. Wil jij meer groentips? Klik hier!

Wil je verder kijken?

Ben je nog niet klaar en wil je verder kijken? We hebben hier een relevante selectie die je misschien ook nog leuk gaat vinden.