Artikelen

Fijne zomertips van Marja!

Nog even en dan is het eindelijk zover: de zomer!

Vandaag deelt onze schoonmaakdiva Marja van Schoonmaken met Marja alvast hele fijne tips voor als je een paar dagen weg bent of last hebt van zomerse problemen in huis.

Tip 1: Leg koperen muntjes neer

Misschien heb je er ook wel eens last van: mieren die zomers je huisje binnen komen. Dat doen ze omdat ze in het voorjaar en de zomer constant op zoek zijn naar eten. Die miertjes willen we liever buiten dan binnen! Gelukkig heeft Marja een hele goede tip. Het enige wat je nodig hebt, zijn ouderwetse stuivers. Oftewel: een 5 eurocentje. Graaf eens in je portemonnee naar wat koperen muntjes en leg deze bij de keukendeur of raam. Je zult merken dat de mieren niet meer je huis. binnenkomen.

Tip 2: Leg kurken in de fruitschaal

In de zomer hebben we vaak last van fruitvliegjes in huis. Ze zijn meestal te vinden op en rondom de fruitschaal. Gelukkig is dit goed op te lossen! Neem wat kurken en leg deze tussen je fruit in de schaal. Dit doe je zodat er ruimte ontstaat tussen het fruit waardoor het door kan luchten, niet aan elkaar gaat zitten en kan gaan rotten. Op deze manier ben je de fruitvliegjes voor en hebben ze niets meer te zoeken in huis.

Tip 3: Slaolie in de afvoerputjes

Ga je een paar dagen weg deze zomer? Dan kan je wel eens last hebben van een stinkende afvoer wanneer je thuiskomt. Weg vrolijk vakantiehumeur! Marja heeft de ultieme tip zodat deze nare luchtjes geen kans krijgen. Doe in elk afvoerputje een scheutje slaolie. In de keukenwasbak, in je douche, in de wasbak van je badkamer. Kortom: overal! De olie vormt een laagje op het water. Als je weer thuis bent laat je de kranen even doorlopen waardoor het weer doorspoelt. Zo heb je geen last meer van een putlucht als je thuiskomt. En dat is fijn thuiskomen!

Tip 4: Sluit de gordijnen en zet emmers water neer

We hebben de afgelopen jaren best veel last van hele hete zomers. Om je huis lekker koel te houden, is het sluiten van gordijnen een echte aanrader als je weggaat. Zet daarnaast hier en daar een emmer met water neer. Want waar water is, koelt het af. Het zorgt er niet alleen voor dat je huis koeler wordt maar ook maakt het je huis een stuk minder droog omdat het water verdampt. Dat is fijn, want droge lucht is slecht voor het hout en je stoffen bekleding. Op deze manier houd je ook in de zomer de vochtbalans stabiel in huis!

Meer weten?

Wil jij de tips nog eens rustig bekijken? Dat kan hieronder. Mocht jij schoonmaakvragen hebben voor Marja, ga dan even naar onze Facebook-pagina en vraag maar raak!