Entertainment

10 kijktips om de zomer mee door te komen

Wat moet je doen nu Koffietijd niet meer dagelijks om 10:00 voor je klaarstaat? Hoe overleven we deze 3 maanden? Onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig is je reddende engel, want zij heeft 10 kijktips voor deze zomer!

1. Friends: The Reunion - 28 mei op SBS6

17 jaar na de finale, na jaren zeuren van de fans en na maanden van geruchten is het dan eindelijk zover: de Friends Reunion! En ook in Nederland is deze speciale aflevering van Friends te bekijken. 

Na 17 jaar komen de Friends acteurs eindelijk weer bij elkaar! In de speciale aflevering, die The One Where They Get Back Together heet, blikken ze terug op de serie. Dit allemaal in de oorspronkelijke studio! Naast de Friends hoofdrollen zullen er ook gasten langskomen die een gastrol hebben gespeeld én bekende personen die geen rol hebben gespeeld zoals Justin Bieber, David Beckham en Lady Gaga. En een iconisch optreden staat gepland, namelijk een optreden van Lisa Kudrow (Phoebe) met Lady Gaga met hét Friends nummer: Smelly Cat. 

Ondanks dat de acteurs veel contact hebben gehad afgelopen jaren, zagen ze een reünie niet echt zitten. Want zou dit wel echt leuk zijn? Maar nu zijn ze eindelijk voor ons overstag gegaan! De acteurs zijn eindelijk weer samen in de Friends studio te zien. En ook in Nederland. Morgen 28 mei zal om 20.30 de Friends Reunion te zien zijn op SBS6. Perfect om de Koffietijd-zomerstop mee te beginnen! 

2. Dear Evan Hansen - 23 september in de bioscoop

Ok, het duurt nog wel even... maar dan heb je iets om naar uit te kijken! Want de zeer bekende en geroemde musical op Broadway Dear Evan Hansen wordt verfilmd. Volgens Eline is dit de beste musical die ze ooit heeft gezien, zonder hem helemaal gezien te hebben! 

Het verhaal gaat over een jongen die alleen is en geen vrienden heeft. Hij ontmoet Connor op school en ze besluiten samen elkaars vrienden voor de buitenwereld te worden. Wanneer Connor zelfmoord pleegt komen zijn ouders erachter dat Connor helemaal niet alleen was. Hij had wel een vriend: Evan, zonder dat zij dit wisten. Evan besluit op Connor's herdenkingsdienst iets te doen voor hem en daar bereikt hij heel wat mensen mee. Een echte tranentrekker, afgewisseld met prachtige nummers.

De hoofdrolspeler Ben Platt speelde ook in de musical en won daar een Tony Award voor. En nu dus ook de hoofdrol in de film!

3. Cruella - 28 mei op Disney+

Cruella is vanaf vandaag te zien op Disney+ en volgens Eline een echte aanrader. Het is een nieuwe Disney live action remake over Cruella De Vil. Eén van de meest gemene Disney schurken. We kennen Cruella natuurlijk allemaal uit de film 101 Dalmatiërs. De vrouw met een hekel aan dalmatiërs, liefde voor bontjassen en dat half zwarte en witte haar. De film Cruella speelt zich af in de jaren 70 en volgt de jonge oplichtster en modeontwerpster Estella. In de film kom je erachter hoe Estella de gemene en wraakzuchtige Cruella is geworden door haar traumatische jeugd. Een heerlijke drama/comedy film met oude hits als Car Wash en One Way or Another. En niemand minder dan Emma Stone die de hoofdrol als Cruella heeft te pakken.

4. The Bold Type: het laatste seizoen - 28 mei op Videoland

Het laatste seizoen van The Bold Type is vanaf vandaag te zien op Videoland! Slechts twee dagen na de release in de VS kunnen wij hier in Nederland ook al smullen van alle drama en avonturen van Jane, Kat en Sutton. Voor wie The Bold Type nog niet heeft gezien, dan is dit je kans om de eerdere vier seizoenen te kijken. The Bold Type is een drama/comedy serie dat is geïnspireerd op de carrière van de hoofdredacteur van Cosmopolitan Joanna Coles. Zij is ook de uitvoerend producent van de serie. De serie draait om de drie millennial vrouwen en beste vriendinnen Jane, Kat en Sutton. Zij werken alle drie voor het magazine Scarlet. We volgen de drie in New York. De serie bevat humor, drama en veel levenslessen. Naast werk- en relatieproblemen wordt er ook aandacht besteed aan ziektes, gay relaties en seks. Een serie waarin veel (millennial) vrouwen zich in zullen herkennen. 

5. Lupin seizoen 2 - 11 juni op Netflix 

Het tweede seizoen van Lupin komt er ook aan deze zomer! De megaserie die gaat over een Fransman Assane Diop, gespeeld door Omar Sky (bekend van Intouchables) van wie Arsène Lupin de grote inspiratiebron is. Lupin is een legende in Frankrijk. Een intelligente, hoogopgeleide inbreker uit de boeken van Maurice Leblanc. Wie misdaden pleegt om onrecht weer recht te zetten en een meester is in zichzelf vermommen. In de serie Lupin zien we hoe Assane wraak wilt op een ontschuldige beschuldiging. Zijn vader werd namelijk beschuldigd van het stelen van een ketting. Daarom wilt Assane een gentleman-inbreker zijn om het onrecht weer recht te zetten. 

Seizoen 1 eindigde met een tripje naar Étretat samen met zijn zoon Raoul en ex-vrouw Claire. Maar iemand zit op Assane zijn hielen. En is Assane nog wel veilig voor de politie? De eerste vijf afleveringen hebben het verhaal van Assane nog niet volledig verteld: vandaar hoogtijd voor een seizoen 2! Mocht je seizoen 1 gemist hebben, heb je nog twee weken om deze te bingen op Netflix!

6. K3: Dans Van De Farao - 9 juni in de bioscoop 

Eigenlijk zou de nieuwe bioscoop film van K3 al eerder in de bioscopen te zien zijn, maar corona gooide roet in het eten. Daarom is de nieuwe (Nederlandse) première gepland op 9 juni. De meiden van K3, Hanne, Marthe en Klaasje stellen in de film hun nieuwe album voor in een Egyptisch museum. Wanneer ze alle drie een wens doen bij een Egyptische Wenskat, komt deze tot hun verbazing uit. Hanne kan gedachtes lezen van mensen en dieren, Marthe kan alles kopen wat ze wilt en Klaasje kan blijven wensen wat ze maar wilt. Maar er zit een addertje onder het gras... Namelijk de farao Trichtanchamon. Hij sprak een vloek uit op de wensen en deze vervloekte wensen keren zich tegen K3. Dit zorgt voor hoogoplopende ruzies tussen de meisjes. 

Wij spraken de meisjes van K3 en andere acteurs van de film. Wil je dit zien? Ga dan naar onze Facebookpagina.

7. De Slag om de Schelde - 9 juni in de bioscoop 

Ook de film De Slag om de Schelde stond eigenlijk gepland voor december 2020. Maar door het sluiten van de bioscopen, gaat de film opnieuw in première op 9 juni. In de oorlogsfilm staat natuurlijk de Slag om de Schelde dat in 1994 plaatsvindt centraal. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Een heftig verhaal dat het herdekingsjaar, 75 jaar na het einde van de oorlog (2020), mooi afsluit. 

8. The Restaurant seizoen 4 - 1 juni op Netflix

The Restaurant is een Zweedse Serie, ook wel Vår tid är nu, die gaat over één van de populairste restaurants in Stockholm. Dit restaurant is van de familie Löwander genaamd Djurgårdskällaren (DK). Het verhaal begint in 1945 wanneer Europa bevrijd is van de Duitse bezetting. Middelste zoon Peter keert terug naar de Zweedse hoofdstad vanuit een vluchtelingenkamp waar hij tijdens de oorlog heeft gewerkt. Oudste zoon Gustaf heeft het restaurant in de oorlogsjaren overeind weten te houden, gepaard met de dominante kracht van moeder Helga op de achtergrond. Ondanks de vrolijke stemming in de stad vanwege de vrede, moet de familie Löwander hard aan de slag en veel veranderen om het hoofd boven water te houden. Hier heeft jongste dochter Nina wel ideeën over. Nina wordt verliefd op koksknecht Calle. Deze liefde is de rode draad in de serie. Je ervaart door de serie een beetje hoe het er in die tijd aan toeging de jaren na de oorlog. Van jazzfeestjes tot (homoseksuele) relaties en de oorlog die je nog voelt nabranden. Daarnaast doe je ook nog een beetje culinaire kennis op! De volgende twee seizoenen spelen zich af in de jaren zestig, met dezelfde hoofdpersonen. Vanaf volgende week is ook het vierde seizoen te zien. Dit seizoen is een special van vier afleveringen waar de focus opnieuw ligt op Nina en Calle. 

9. De Bachelor - 24 juni op Videoland

Na het succes van De Bachelorette met actrice en Instagram-model Gaby Blaaser kunnen we vanaf 24 juni genieten van de mannelijke versie: De Bachelor. De vrijgezel waar het allemaal om draait is DJ Tony Junior. Tony gaat opzoek naar zijn droomvrouw in Kroatië. De Bachelor zit vol met spannende en romantische dates, liefde, sensatie en de rozenceremonies staan centraal. Wie van de dames mag een roos van Tony ontvangen en hiermee blijven? Welke dames moeten helaas Kroatië verlaten? En wie van de twintig vrijgezellen weet Tony's hart te veroveren en maakt van deze vrijgezel een bezette man? Het programma wordt opnieuw gepresenteerd door Rick Brandsteder en is wekelijks te zien bij Videoland.

10. Ted Lasso seizoen 2 - 23 juli op Apple TV+ 

Ted Lasso: een zoetsappige komedie over een Amerikaanse football-coach die zijn geluk gaat beproeven bij het Engelse football. Met een ronde bal dus! 

Comedian Jason Sudeikis, van o.a. Saturday Night Live, bedacht een aantal jaar geleden het typetje Ted Lasso. Voor NBC Sports kroop hij in de huid van een American football-coach die de Engelse Premier League-club Tottenham ging trainen. Na veel korte sketches kreeg Ted een eigen serie bij Apple TV+. 

Over veel woorden zijn Amerikanen en Engelsen het niet eens, maar om het woord football, is nog wel de meeste onenigheid. Ted Lasso is een Amerikaanse football-coach, maar denkt de overstap naar de Engelse football wel te maken, gewoon normale voetbal dus. Twee totaal andere sporten. Dit zorgt voor heerlijke tv en het werd op Twitter ook wel het Notting Hill op het voetbalveld genoemd. Een feel good serie, die luchtig is en heerlijk is om weg te kijken tijdens je zomerstop. 

Tot 30 augustus!

We hopen dat jullie met de kijktips van Eline onze zomerstop doorkomen. Wij zijn er 30 augustus weer met het 13e seizoen van Koffietijd. Waar ook Eline jullie weer inspiratie zal geven op het gebied van series, films, musicals en meer! Tot dan en fijne zomer.