Artikelen

Nou dááág! Maxim Hartman

Deze week interviewde onze redacteur Oane de enfant terrible van Nederland Medialand: Maxim Hartman. Natuurlijk kennen we hem allemaal, maar vandaag leren we hem nóg iets beter kennen.

Maxim op televisie

Maxim Hartman is voor iedereen een bekend gezicht. Hij is jarenlang te zien geweest als vast gezicht in Villa Achterwerk, waar hij samen met Theo Wesselo het iconisch duo Rembo & Rembo vormde. Daarnaast heeft hij nog vele andere programma’s gepresenteerd, waaronder Lekker dansen. Hiervoor ontving hij in 2005 de Cinekid Kinderkast-prijs. Van 2007 tot 2010 presenteerde Maxim het programma Tante in Marokko. Samen met Khadija Massoudi en Lamia Abbassi volgde hij Nederlandse Marokkanen die op vakantie gingen naar Marokko. 

 

Afgezien van dat Maxim een bekend gezicht heeft, heeft hij ook een bekende stem! Zijn stem is onder andere te horen geweest als voice-over bij Man bijt hond en verschillende reclamespotjes. Als het dan zijn gezicht of stem niet is, zijn het misschien wel zijn woorden die je kent. Maxim bracht in 2009 zijn boek ‘Maling’ uit, waarmee hij de lezer wil vertellen dat humor overal aanwezig is en dat al het menselijk lijden zinloos is. 

 

Tekentalent

Alsof dit alles niet genoeg is: Maxim is ook een tekentalent. Op een aparte Instagram pagina plaats hij zijn fantastische werken. Bij een van zijn schilderijen plaatst hij deze inspirerende uitspraak: “Kinderen kunnen vaak megagoed tekenen. Tot ze ineens denken dat het moet lijken. En als het dat niet doet dan menen ze dat ze niet kunnen tekenen. Ten onrechte. Maar goed er is nog meer en ander onrecht dat bestreden dient te worden.” 

 

Kind Kan De Was Doen

Maxim heeft een gloednieuwe podcast: Kind Kan De Was Doen. Hierin bespreekt Maxim met kinderen serieuze en volwassen onderwerpen. Van bio-diversiteit tot vaccineren, Maxim bespreekt het met zij die er het langst last van houden: jonge kinderen. Hoe het gesprek ook loopt, er komt altijd een oplossing. 

 

Nou Dááág! Maxim Hartman

In Nou Dááág! leren wij Maxim nóg iets beter kennen. Mannen of vrouwen? Witte wijn of bier? Tekenen of televisie maken? Deze vragen en nog veel meer beantwoordt hij in de video hieronder!