Mode

De échte lingerietrends van 2021: beauty & comfort!

Kant, strak, laag uitgesneden, platte buiken. Sla een willekeurig blad open en de lingerie modellen vliegen je om de oren. De één nog dunner dan de andere! Maar waar zijn vooral geïnteresseerd in de setjes die wij graag dragen. Op de redactie van Koffietijd keken we daarom naar de trends van 2021 én gingen op zoek naar wat volgens onszelf er écht toe doet: comfort en beauty, want ja die gaan hartstikke goed samen tegenwoordig!

We leven drukke levens, zijn met van alles in de weer en hebben allemaal een ander lichaam. Gelukkig zie je dat ook steeds meer en meer terug in de modellen die worden getoond. Want ja, we zijn niet allemaal jong, strak en plat. En dat hoeft ook helemaal niet, want iedereen is uniek en dat is juist zo mooi. We willen we er mooi en aantrekkelijk uitzien, terwijl we tegelijkertijd niet inboeten aan comfort. We willen ons op ons gemak voelen. Dit werd ook allemaal duidelijk tijdens onze eigen podcastserie Ongemakkelijke Onderwerpen, met Vivian en diverse vrouwen. Of het nu om de juiste bh-maat gaat of de pasvorm van je slipje. Mooi comfort is een vereiste!

Schurende dijen veel voorkomend probleem

Maar waar willen we dan meer comfort? Een veel voorkomend probleem bij vrouwen zijn de wel bekende schurende dijen. Storemanager Myrthe Elgersma van Livera ziet het regelmatig bij haar in de winkel. “In de zomer zien we het eigenlijk wel dagelijks, vrouwen vragen er altijd naar als ze bij ons komen. Als je een mooi rokje draagt met blote benen is het gewoon niet fijn als daar irritatie ontstaat.”

Hoogst oncomfortabel dus. Maar wat is de oplossing? “Van het merk Chantelle adviseren we heel veel vrouwen om het Softstretch taille broekje uit te proberen. Het maakt echt een enorm verschil en het is heel comfortabel,” aldus Myrthe. Weg irritatie, weg schurende dijen én het geeft je prachtige contouren.

Nooit meer lekken

Een andere trend die de laatste tijd sterk in opkomst is, is het dragen van menstruatieslips. Er zijn al langer tal van producten die vrouwen tijdens de menstruatie kunnen gebruiken. Tampons en maandverbanden in alle soorten en maten, of duurzamere oplossingen zoals menstruatiecups. Maar er komen steeds meer innovatievere oplossingen, gericht op het zo comfortabel mogelijk maken van een maandelijks terugkerend probleem. Menstruatieslips, ook wel ‘period proof panties’ genoemd, zijn hiervan het meest recente voorbeeld. Ondergoed dat vocht opvangt en lekken stopt. Dat betekent je nooit meer druk hoeven maken over wat je moet dragen of bij je moet hebben als je onderweg bent.

Comfort is alles

Dus eigenlijk is het heel eenvoudig. Comfort is het belangrijkste voor 2021. En eigenlijk niet alleen voor dit jaar maar voor altijd. Maar dan wel met een goed uitziend ontwerp, want comfort en beauty gaan perfect samen. Dat wordt heerlijk genieten van een mooie zomer!