Artikelen

Hoe geef je de woonkamer een nieuwe look?

Wil je weer eens iets nieuws in je interieur? Pak de woonkamer aan! Dit is een van de meest gebruikte ruimten in je huis. En het is een plek waar je soms ook eens lekker wil ontspannen na een lange dag werken! Dit is wat je kunt doen met je woonkamer.

Nieuwe laag verf

De kans is groot dat je al jarenlang dezelfde kleur op de muren hebt. Niets mis mee natuurlijk, maar een verandering zorgt voor zoveel meer levendigheid! Haal daarom eens de hele woonkamer leeg en verf de muren. Ga voor een kwalitatief goede verf, zoals Sigma. Dit gaat namelijk een stuk langer mee dan goedkopere verfsoorten. Je kunt qua verf trouwens niet alleen denken aan de muren, maar natuurlijk ook aan de meubels, de deuren en de kozijnen. Waarom niet, als je toch bezig bent! Sigma S2U Nova Satin geeft een mooi duurzaam resultaat, met verf die kras- en slijtvast is. Het is even de handen uit de mouwen steken, maar vervolgens kun je echt gaan genieten van een frisse uitstraling in de kamer!

Andere meubels in huis halen

Waar de verflaag vaak al jarenlang meegaat, is dat bij de meubels meestal hetzelfde verhaal. Als je nog gehecht bent aan je meubels kun je ze natuurlijk gewoon laten staan. Mocht je er echter toch wel een beetje op zijn uitgekeken, dan kun je ook eens denken aan verandering! Of je nu kiest voor een nieuwe bank of een nieuw bijzettafeltje: dat is helemaal aan jou om te bepalen. Het kunnen aandachtstrekkers zijn die je woonkamer weer een frisse look geven.

Verander de raamdecoratie

Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt is andere raamdecoratie. Dit doet veel voor het zicht! Pas daarom eens de gordijnen aan. Stoffen gordijnen zorgen voor veel sfeer in de woonkamer, met name in een warme kleur zoals dieprood of donkergeel. Denk ook na over een passende stof. Fluweel kan bijvoorbeeld heel erg mooi zijn!

Accessoires in de woonkamer

Ten slotte kunnen mooie accessoires niet ontbreken in de woonkamer. Welke accessoires er het best passen? Er is veel om uit te kiezen. Planten zorgen voor levendigheid om je heen. Haal daarom wat verschillende planten in huis, die je in een mooie plantenpot zet. Gezellig op het tv-meubel, in de vensterbank of gewoon op de grond. Verder kun je denken aan decoratie aan de wand, met een opvallende poster. Een collage met meerdere beelden is ook een optie. Of hang een klok, met een uniek design, aan de muur. En ten slotte zijn we dol op kussentjes op de bank: hoe meer, hoe beter. Wat een sfeer!