Geld

Net verhuisd? Zo bespaar je op je maandelijkse lasten!

Verhuizen kost vaak veel geld. Maar wist je dat een verhuizing ook ideaal is om juist te besparen? Zo is een verhuizing een moment waarop je alles weer even tot op de bodem uitzoekt. Je zoekt je oude spullen uit en gooit weg wat je niet meer nodig hebt. Maar waarom zou je dat niet ook met al je abonnementen doen? Door te besparen op je abonnementen, kun je je vaste lasten verminderen. Hoe je dat het beste kunt aanpakken? We hebben een paar tips.

Doe de krant de deur uit 

Lees je de krant niet zo vaak? Dan is het hoog tijd om de krant de deur uit te doen. Een goed alternatief is de digitale krant. Die is meteen een stuk goedkoper. Ben je toch een groter fan van de papieren krant? Overweeg dan eens om deze alleen in het weekend te lezen. De kosten van een weekendabonnement zijn namelijk weer een stuk lager.   

Trek de stekker uit je huistelefoon-abonnement 

Een abonnement op de vaste telefoon is eigenlijk net zoiets als een abonnement op de krant. Vaak heb je dit al jaren en ben je er zo aan gewend, dat je niet meer beter weet. Maar de vraag is: heb je echt een vaste telefoon nodig? Tegenwoordig belt namelijk iedereen mobiel. Zonde om voor twee abonnementen te betalen, toch? Zeg je vaste telefoon op en bespaar al snel €10,- tot €30,- per maand. 

Sluit (eens in de zo veel tijd) een all-in-one abonnement af 

Heb je wel nog behoefte aan een huistelefoon? Kies dan voor een all-in-one abonnement voor telefoon, televisie én internet. Dit is meestal goedkoper dan drie losse abonnementen bij elkaar. Wil je het helemaal slim spelen? Zeg je abonnement dan ook ééns in de paar jaar op. Het loont namelijk vaak om te gaan ‘shoppen’ bij verschillende aanbieders. Op die manier krijg je steeds weer de beste aanbiedingen. 

Betaal alleen voor dat wat je nodig hebt

Zo’n all-in-one abonnement is voordelig, maar alleen als je ook alle diensten nodig hebt. Heb je al een internet abonnement en wil je alleen maar een tv-abonnement afnemen? Kijk dan eens naar aanbieders waarbij dit mogelijk is. Zo geeft Digitenne bijvoorbeeld aan, dat ze ook een los tv-abonnement aanbieden. Hiervoor betaal je veel minder dan voor een all-in-one abonnement of een duur kabel-abonnement. Je kunt het daarnaast ook nog eens gebruiken voor meerdere tv’s en overal in Nederland gebruiken. Dat is pas echt goedkoop tv-kijken!

Voor internet geldt precies hetzelfde verhaal. Sneller internet kost meer Mb/s. En meer Mb/s kosten meer geld. Gebruik je eigenlijk alleen internet voor social media en email? Dan is het zonde om zo’n zwaar abonnement af te nemen! Hier lees je welke internetsnelheid het beste bij jou past.

Er zijn dus best wel wat manieren op te besparen op je maandelijkse lasten. Veel abonnementen heb je niet meer nodig, of kun je een stuk goedkoper afsluiten. Smaakt dit naar meer? Lees dan ook de tips van Renée en bespaar nog meer!