Hobby

Sfeervol interieur creëren: dat doe je zo!

Ben je niet meer zo tevreden over je huidige interieur en wil je hier graag meer sfeer aan toevoegen? Met een paar kleine aanpassingen wordt je huis weer gezellig en een ware oase van rust. Benieuwd naar hoe je dit doet? Lees snel verder, want we hebben wat handige tips voor je op een rij gezet.

Maak gebruik van warme kleuren

Een sfeervol interieur begint met warme kleuren. Als je huidige interieur maar weinig warme kleuren bevat, is het de hoogste tijd voor verandering. Een warm kleurenpalet maak je absoluut het verschil. Denk bij warme kleuren bijvoorbeeld aan het gebruiken van mooie bruintinten. Vooral warme kleuren op je muren is een echt statement. Of je het nu verft of behang gebruikt. Je interieur zal er gegarandeerd een boost van krijgen.

Sfeerverlichting

Het tweede waar je iets mee kunt doen is: sfeerverlichting. Licht is heel belangrijk en kan meteen invloed hebben op je gemoedstoestand. Waarschijnlijk heb je al een aantal lampen in je huis waarmee je een ruimte goed kunt verlichten. Maar heb je ook al eens nagedacht over kleine lampjes of lampen die te dimmen zijn? Dit creëert automatisch veel sfeer in je interieur en je kunt je ruimte aanpassen aan het moment van de dag.

Gordijnen

Wat zeker kan zorgen voor een sfeervol interieur zijn de juiste gordijnen. Gordijnen zijn er in heel veel verschillende soorten. Je denkt als eerste aan stoffen gordijnen. Voordeel is dat je er alle kanten mee op kunt én ze zijn relatief makkelijk schoon te maken. Uiteraard geven ze ook privacy op de momenten dat je dat wilt. Maar ze zijn vooral een prominent onderdeel van je interieur die makkelijk te vervangen zijn. Geen gedoe met sjouwen of elektrische bedrading waar je rekening mee moet houden. Als je dus iets wilt veranderen aan je huis, dan zijn gordijnen een quick fix! 

Woonaccessoires

Een andere ‘quick fix’ zijn woonaccessoire. Denk bijvoorbeeld aan vloerkleden, plaids, kussens, vazen, bijzettafels, schalen en ga zo maar door. Door woonaccessoires toe te voegen aan je interieur kan het er in één keer heel anders uitzien. Meer sfeer geeft het in ieder geval zeker, dus denk goed na over wat je wilt toevoegen. Het zegt vaak ook iets over je persoonlijkheid, want kies je voor kunstobjecten die je ergens prominent ophangt of neerzet, dan zit er vaak ook een boodschap achter.

Planten en bloemen

Meer groen in huis draagt altijd bij aan een sfeervol interieur. Bovendien zijn ze ook goed voor je gezondheid. Het is rustgevend, luchtzuiverend en ook het onderhoud kan zorgen voor de nodige ontspanning. Bewezen is bijvoorbeeld dat kijken naar groen al zorgt voor chemische veranderingen in je brein. En wist je dat die reactie zelfs al optreedt bij een foto van bijvoorbeeld een bloem of een plant? Sfeer bepalend dus, in meerdere opzichten.  

Kortom, je hebt meerdere opties om je huisje een nieuw en sfeervol plekje te maken waar je je weer helemaal thuis kunt voelen!