Gezin

Leuke cadeautips voor kinderen

Is je kind of kleinkind binnenkort jarig of heeft hij of zij iets anders te vieren? Daar hoort natuurlijk een leuk cadeautje bij. Maar, wat moet je kopen? Dat kan nog knap lastig zijn. We hebben wat leuke cadeautips en ideeën voor je verzameld. Hopelijk inspireert het je op het moment dat het echt nodig is!

Speelgoed voor jonge kinderen

Veel kinderen zijn gek van speelgoed. Of het nu een barbiepop is, een nieuwe lego- of duplo set, een speelgoedauto of iets van Playmobil: speelgoed doet het altijd goed. Vooral onder jonge kinderen is dit populair. Maar geef niet om te geven. Kijk waar je kind of kleinkind echt blij van wordt en baseer daar je keuze op. Je wil niet dat het stuk speelgoed al na een week in de hoek verdwijnt.

Samen spelletjes spelen

Wat ook altijd leuk is om te geven aan kinderen, is een spelletje. En dan hebben we het niet over computerspelletjes, die komen later nog aan bod. Nee, in dit geval hebben we het over ouderwets leuke bordspellen bijvoorbeeld. Ganzenbord, Monopoly of Mens Erger Je Niet. Je kent ze ongetwijfeld nog uit je eigen jeugd, dus dan weet je ook hoe ontzettend gezellig én leerzaam het kan zijn om samen een leuk écht spel te spelen. Overigens geldt dat natuurlijk niet alleen voor jonge kinderen, maar voor alle leeftijden.

Puzzelen voor alle leeftijden

Wat kinderen vaak ook heel erg leuk vinden om te doen is puzzelen. Top cadeau dus voor kinderen van alle leeftijden. Je hebt heel veel verschillende soorten puzzels. Er is echt voor ieder wat wils. Daar horen woordpuzzels natuurlijk ook bij. En als je kind of kleinkind de juiste leeftijd heeft kun je twee vliegen in één klap slaan door Scrabble te kopen, een bordspel en puzzel in één!

Speeltoestellen voor in de achtertuin

Heb je een mooie tuin en is je kind of kleinkind dol op spelen, klimmen en klauteren? Dan kan het een goed idee zijn om een speeltoestel cadeau te geven. Dit vinden kinderen enorm leuk, want hiermee kan hij of zij zich waarschijnlijk uren vermaken. Tegenwoordig zijn trampolines heel populair, maar denk ook aan een glijbaan, schommel of klimrek. Lekker ravotten in de buitenlucht en het is ook nog eens hartstikke gezond.

Computergames kunnen niet ontbreken

Tja, computergames kunnen niet ontbreken bij de huidige generaties kinderen. Daar doe je de meeste kinderen dus echt een plezier mee. Maar daar komen natuurlijk meteen bezorgde ouders en grootouders om de hoek kijken die zich afvragen: zijn computergames wel gezond? Als je ervoor zorgt dat je invloed uitoefent op wat je kind of kleinkind speelt én als je hun spelgedrag goed in de gaten houdt dan hoeft er niets aan de hand te zijn. De meesten van ons zijn ook opgegroeid met computergames en ook wij zijn uiteindelijk goed terecht gekomen, toch?  

Natuurlijk zijn er nog tal van andere cadeaus te verzinnen voor kinderen. Maar, een verrassing is natuurlijk altijd leuk, welke leeftijd je ook hebt. Let gewoon goed op of het cadeau goed bij het kind past en dan komt het helemaal goed!