Vrije tijd

Motorrijden, midlife crisis dingetje of gewoon het leukste ooit?

Motorrijden is tegenwoordig heel erg populair en dat is natuurlijk niet zomaar. Steeds meer mensen en vooral ook vrouwen kiezen ervoor om te gaan motorrijden. Zeker tijdens de afgelopen coronaperiode is de verkoop van motoren enorm gestegen. Maar zijn we nu definitief in een midlife crisis terecht gekomen of is het gewoon oprecht heel erg leuk? Lees snel verder, misschien is het wel wat voor je!

Gevoel van vrijheid

Waarom motorrijden volgens velen zo populair is, is omdat je hiermee echt een gevoel van vrijheid kunt krijgen. Motorrijden is een ervaring op zich en het is gewoon ontzettend leuk om te doen. Het is een vorm van ontspanning, plus je komt nog eens ergens. Makkelijker dan met een auto. Althans, dat is het gevoel dat je krijgt. Je springt op je motor en je gaat er op uit.  

Op avontuur

Dat gevoel van er makkelijk op uit kunnen gaan hoor je bij de meeste motorrijders als je er naar vraagt. Je kunt makkelijk op avontuur gaan. Met de motor is het mogelijk om op allerlei locaties te komen, in binnen- en buitenland. Nieuwe plekken ontdekken en bezienswaardigheden bezoeken. Als je lekker avontuurlijk bent ingesteld, is dit dus ideaal.  

Geen files

Een van de grootste voordelen van motorrijden is dat je geen last meer hebt van lange files. Dit is voor de meeste autorijders onder ons een absolute uitkomst 😉 wie wil er niet gewoon langs een file rijden, terwijl de rest van de wereld om je heen heel lang moet wachten tot ze aankomen op hun plaats van bestemming.

Betaalbaar vervoersmiddel

Waarom het ook goed kan zijn om een motor te overwegen, is omdat motorrijden eigenlijk heel betaalbaar is. Als beginner hebt je in eerste instantie natuurlijk extra kosten waar je rekening mee moet houden. Je moet per slot van rekening motorrijlessen nemen, een motor aanschaffen én de juiste motorkleding kopen. Maar ben je eenmaal zover dan blijkt opeens dat motorrijden een stuk goedkoper is dan die auto die voor de deur staat. Wil je alvast een indruk krijgen van wat er zoal aan kleding te krijgen is? Dit zijn de motorkleding trends van dit moment.

Veel nieuwe mensen leren kennen

Als je gaat motorrijden, zal je veel nieuwe mensen leren kennen. Zo zijn er bijvoorbeeld vaak trips of vakanties die je samen kunt doen met andere motorliefhebbers. Jullie passie voor motorrijden hebben jullie al gemeen, dus dat schept al snel een band. Motorrijden kun je ook goed samen doen. En dingen samen doen is écht veel leuker dan altijd alleen op pad. Motorrijden is absoluut een sociaal ding en wij zijn over het algemeen sociale wezens.  

Al met al heeft motorrijden dus best wel wat voordelen. En als motorrijden je wel leuk lijkt, kun je je afvragen: wat houdt me nog tegen?