Hobby

Keuken restylen? Zo pak je dat aan!

Is je keuken hard toe aan vernieuwing? Dan wordt het hoog tijd om hier mee aan de slag te gaan. En nee, het is echt niet nodig om direct je hele keuken te gaan verbouwen. Met behulp van wat kleine aanpassingen kun je je keuken een heel nieuwe uitstraling geven, zodat je er weer een flinke tijd mee voor uit kunt gaan.

Bedenk wat je wilt veranderen

Om te beginnen is het belangrijk dat je weet wat je graag zou willen veranderen. Welk gedeelte van je keuken kan een make-over gebruiken? Zet dit eens goed voor jezelf op een rijtje, zodat je niet onvoorbereid van alles gaat veranderen. Denk ook goed na over bijvoorbeeld nieuwe kleuren en hoe je de dingen in je keuken met elkaar zou kunnen laten matchen.   

De keukenkastjes verven

Het restylen van je keuken kun je doen door jouw keukenkastjes te gaan verven. Hoewel het misschien lijkt alsof je hier niet zoveel verschil maakt, is niets minder waar. Door je keukenkastjes een andere kleurtje te geven, kan je keuken er in één klap al anders uitzien. Een nieuwe kleur betekent namelijk een nieuwe sfeer. Dus sla dit zeker niet over!  

Nieuwe handgreepjes

Als je je keukenkastjes hebt geverfd, kan het zomaar zo zijn dat de handgreepjes van jouw keukenkastjes niet meer goed passen bij de nieuwe kleur. Verander dus de handgreepjes. Voor een mooi resultaat zou je ervoor kunnen kiezen om de kleur van de keukenkastjes te laten matchen met de nieuwe handgreepjes. Zo wordt het een mooi geheel.  

Andere tegels

Wat echt wonderen kan doen voor de sfeer van je keuken, zijn andere tegels. Zeker als je niet meer zo’n fan bent van je huidige tegels. Tegenwoordig zijn er echt ontzettend veel verschillende tegels waar je uit kunt kiezen. Of je ze nu zoekt in een bepaalde kleur, print of patroon: het is allemaal te koop. Kijk eens wat je mooi vindt matchen met de rest van je keuken. Het maakt straks als het klaar is echt een wereld van verschil.  

Nieuw werkblad

Bij het restylen van je keuken zou je er ook over na kunnen denken om voor een nieuw werkblad te kiezen. Dit kan zeker bijdragen aan een andere uitstraling van je keuken. Ook hierbij geldt weer dat je het nieuwe werkblad goed goed moet laten matchen met de rest van je keuken. Denk hierbij wel ook goed na welk materiaal je kiest. Je wil niet na korte tijd weer op zoek moeten gaan naar een nieuw werkblad. Deze moet de komende jaren goed mee kunnen.  

Keukenaccessoires

Accessoires in je keuken mogen niet ontbreken. Als je je keuken een make-over wilt geven, is het echt aan te raden om keukenaccessoires toe te voegen. Hierdoor wordt je keuken gezelliger, maar het kan zeker ook praktische doeleinden hebben. Bij leuke keukenaccessoires zou je kunnen denken aan keukenrekjes, een nieuw koffieapparaat, een messenblok, keukenverlichting en ga zo maar door. Om het gezelliger te maken in de keuken, zou je ook nog kunnen denken aan het toevoegen van bijvoorbeeld planten of schilderijen.  

Zo zie je, er zijn meerdere dingen die je kunt doen om je keuken te restylen, zonder meteen een nieuwe keuken aan te schaffen. Als je zelf aan de slag gaat met de verbouwing, kan het juiste gereedschap natuurlijk niet ontbreken. Let goed op dat je alles in huis hebt of kijk online, bijvoorbeeld bij Mastertools, of je nog iets nodig hebt. Aan de slag dus!