Hobby

5 handige tips voor een verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Dan komt er voor jou misschien wel een spannende en stressvolle periode aan. Verhuizen is tenslotte niet zomaar even gebeurd, dit kan best veel tijd en moeite kosten. Toch kun je er wel zelf voor zorgen dat je verhuizing soepel verloopt. Er zijn namelijk een aantal tips die je hiervoor kunt gebruiken. Welke tips dit zijn?

Op tijd beginnen met inpakken

Het spreekt voor zich, maar het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan: op tijd beginnen. Neem jezelf echt voor om op tijd te beginnen met het inpakken van je spullen. Zo kun je het stap voor stap doen en hoef je niet alles last minute nog te doen. Als je alles last minute doet, kan dit namelijk veel stress opleveren. Denk hierbij wel aan de volgorde van inpakken. Er zijn dingen die je de komende dagen nog moet gebruiken, als je die al meteen hebt ingepakt wordt het lastig!  

Gooi onnodige spullen weg

Een andere handige tip bij het inpakken van de spullen voor de verhuizen is om onnodige spullen meteen weg te gooien. Dit is je kans om spullen, die je al langere tijd niet meer hebt gebruikt, weg te doen. Het neemt alleen maar meer ruimte in beslag, dus dit is allesbehalve handig. Gooi onnodige spullen dus weg of geef het aan iemand die het wel kan gebruiken. Misschien wil je het verkopen via Facebook of Marktplaats, maar doe er iets mee. Scheelt je ook meteen bij het verhuizen en tillen van alle spullen!  

Pak spullen in per kamer

Een goede tip bij het inpakken van je spullen voor de verhuizing is om alles in te pakken per kamer. Waarom? Omdat het dan veel overzichtelijker blijft als je de spullen weer gaat uitpakken, want op deze manier weet je precies welke spullen uit welke kamer afkomstig zijn. Het uitpakken zelf kan straks ook een stuk sneller gaan hierdoor. Oh ja, begin ook altijd bij de kamer waar je voor de verhuizing de minste tijd spendeert. En begin met het inpakken van spullen die je niet meer gaat gebruiken. Vergeet ook niet op de verhuisdoos te schrijven uit welke kamer het afkomstig is. Zo weet je straks weer waar alles hoort.

Huur een opslagruimte

Wat handig kan zijn als je gaat verhuizen, is een opslagruimte huren. Het kan namelijk zomaar zijn dat je op een gegeven moment thuis alleen nog maar verhuisdozen ziet staan. Als je nog in je oude huis woont, kan dit flink in de weg staan. Een opslagruimte huren kan daarom voor wat overzicht zorgen. En heb je een aantal spullen die je sowieso tijdelijk ergens anders wilt neerzetten? Dan is dat goed mogelijk. Spullen worden vaak bij je opgehaald en weer gebracht wanneer je deze weer nodig hebt, wat enorm handig kan zijn als jij in een stressvolle periode zit met verhuizen.

Vraag hulp aan anderen

Het inpakken van je spullen kun je natuurlijk zelf doen, maar wat extra hulp bij de verhuizing kan nooit kwaad. Dit kan juist enorm fijn zijn, want het verhuizen van al je spullen kan een flinke klus worden. Vraag eens rond in je omgeving of er mensen zijn die je kunnen en willen helpen. Er zijn vast een aantal mensen die dat helemaal niet erg vinden.

Met behulp van deze bovenstaande tips kun jij je verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen. Houd deze dus goed in je achterhoofd zodra je begint met plannen. Veel succes!