Hobby

Waarom raamdecoratie niet kan ontbreken in je woning

Goede raamdecoratie kan sfeerbepalend zijn voor je huis. Dat niet alleen, het is ook nog eens erg functioneel. De keuze is reuze en alle verschillende decoraties hebben zo z’n voordelen. Waar moet je aan denken wanneer je je ramen mooi wil bekleden? We hebben het voor je uitgezocht.

Boost de uitstraling van je huis

Raamdecoratie is een mooie manier om je huis op te fleuren en ervoor te zorgen dat je interieur een echte boost krijgt. Bovendien kun je het goed aanpassen aan de rest van je woning zodat het een mooi geheel wordt. Raamdecoratie is namelijk in veel verschillende kleuren en patronen te krijgen.

De zon tegenhouden

Raamdecoratie is niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Wil je zelf bepalen hoeveel zon je naar binnen laat of hoeveel zon je wil tegenhouden? Hiermee heb je alles onder controle. Het is met bepaalde raamdecoratie gemakkelijker om te spelen met licht, maar dit is natuurlijk volledig aan jou! Op zonnige dagen heb je er zeker profijt van om zo nu en dan de zon buiten te kunnen houden; op die manier wordt het minder warm binnen maar bescherm je ook de meubels in je woonkamer, slaapkamer of keuken tegen verkleuringen.

Je eigen temperatuur bepalen

Wat ook een groot voordeel is aan goede raamdecoratie, is dat je voor een deel de temperatuur in je eigen huis kunt bepalen. Zoals hierboven genoemd kun je de zon tegenhouden waardoor het minder warm wordt in je kamer, wat qua temperatuur al veel kan schelen. Maar niet alleen in de zomer heb je er baat bij, ook in de wintermaanden kan het goed van pas komen. Waarom? Omdat je er in de wintermaanden juist voor kunt zorgen dat je de warmte binnenhoudt. Lekker knus de gordijnen dicht dus.  

Privacy is key

Even jezelf terugtrekken op de bank met een kleedje, kopje koffie en romantische film? Met passende raambekleding maak je het knus in huis en creëer je voor jezelf meer privacy. Zeker als je veel ramen in je woning hebt, kan dit een groot voordeel zijn. Je zit er vast niet op te wachten dat alle mensen die langslopen met je mee kunnen kijken naar die romantische komedie.

Voor ieder wat wils

Tegenwoordig is de keuze van raamdecoratie écht hartstikke groot. Er zijn veel verschillende soorten waardoor je de mogelijkheid hebt om meerdere soorten decoratie in huis te hebben. Je kunt bijvoorbeeld denken aan gordijnen, rolgordijnen, plissé gordijnen, vouwgordijnen, duo gordijnen, lamellen en jaloezieën, noem maar op! Ook elektrische raamdecoratie, voor gemak van de bovenste plank, wordt steeds populairder. Voor ieder wat wils dus!

Wat zou bij jou in huis passen? Duik eens in de raamdecoratie en kijk hoeveel profijt je ervan kunt hebben.