Vrije tijd

Op vakantie in Zwitserland? Dit zijn de mooiste wandelplekken!

Vind je het ook heerlijk om te wandelen en doe je dit het liefst zo vaak mogelijk? Dan ben je vast al bekend met een hoop mooie wandelplekken. Maar, waar je als wandelliefhebber echt helemaal je gang kunt gaan is: Zwitserland.

Dit land biedt talloze mooie natuurgebieden, waardoor geen enkele wandeling hetzelfde is. Van ruige bergtoppen tot mooie bergmeren: in Zwitserland kun je geen wandelingen te veel maken. Wil jij weten waar je moet zijn voor de wandeling van je leven? Pak je wandelschoenen maar vast uit de kast, want we hebben dé ultieme tips voor je voor de mooiste wandelplekken in Zwitserland!   

Zwitsers Nationaal Park 

Wandelingen maken waarbij je echt je ogen uitkijkt? Dat kan in het Zwitsers Nationaal Park. Als je in Zwitserland bent en van wandelen houdt, kan een wandeling in dit park niet ontbreken. Het is een wandelparadijs met maar liefst 80 km aan prachtige wandelroutes. Het Zwitsers Nationaal Park, gelegen in het Oosten van Zwitserland, is in 1914 opgericht en is hierdoor het oudste park van de Alpen. Of je nu gaat voor een korte wandeling óf een meerdaagse: hier is het allemaal mogelijk. Wandelen in het Zwitsers Nationaal Park staat garant voor veel plezier. Bergen, gletsjers, rivieren en prachtige uitzichten: het Zwitsers Nationaal Park beschikt over een landschap dat je echt eens moet ervaren.  

Vierwoudenstedenmeer 

Waar je ook zeker kunt gaan wandelen als je in Zwitserland bent, is in de omgeving van het Vierwoudenstedenmeer. Dit is een prachtig meer, gelegen in centraal Zwitserland in de buurt van de stad Luzern. Het gebied is omgeven door magnifieke, hoge bergtoppen. Hier kun je de mooiste wandelingen maken en genieten van de indrukwekkende natuurlandschappen en historische plekken. Een van de meest populaire wandelroutes in dit gebied is de Pilatus-Mittagüpfi-Gfellen: een wandeling van ruim 13 kilometer.    

Zermatt en het Matterhorn 

De volgende wandelplek mag ook absoluut niet in dit rijtje ontbreken: Zermatt. Dit dorpje is gelegen in Wallis en is een echt paradijs voor wandelliefhebbers. Van korte wandelingen tot lange wandelingen, je vindt het hier allemaal. Als je ervoor kiest om te wandelen in Zermatt, ga je hoe dan ook je ogen uitkijken. Zermatt biedt de mooiste landschappen en de meest spectaculaire uitzichten. Een garantie voor een wandeling die je niet snel meer zult vergeten. Populaire wandelroutes in Zermatt zijn de Hörnligrat en de 5-Seenweg. Maar de belangrijkste eye-catcher is natuurlijk het Matterhorn, ook wel bekend van de kleurpotlodendozen die je op school altijd had. Deze berg alleen al is de moeite waard en onvergetelijk mooi.   

Oeschinenmeer 

Als fanatieke wandelaar kun je deze wandelplek ook zeker in gedachten houden: het Oeschinenmeer. Dit meer is gelegen in Regio Bern, waar ook de stad Bern gevestigd is. Een wandeling rond het Oeschinenmeer is er eentje die je altijd bij zal blijven. Je kunt hier niet alleen genieten van de adembenemende uitzichten, maar het gebied is ook thuis voor prachtige wilde dieren. Zo vind je hier onder andere de steenbok, alpenmarmot en zelfs arends!   

Via Alpina 

Vind jij het heerlijk om meerdere dagen door een bepaald gebied te wandelen? Dan moet je echt de Via Alpina gaan proberen. Dit netwerk aan langeafstandswandelpaden is een echte klassieker. Je kunt door middel van twintig etappes dwars door de noordelijke Alpen van Zwitserland lopen. Hier zie je veelzijdige landschappen, flora en fauna én de meest betoverende uitzichten. Maak je geen zorgen, het is uiteraard ook mogelijk om minder dan twintig etappes te doen. Hoe dan ook is dit een echte aanrader, want deze wandelroute is prachtig.    Kortom: Zwitserland is een geweldig land om te wandelen. Bovenstaande wandelplekken zijn slechts enkele voorbeelden, maar het land heeft zelfs nóg meer te bieden. Ben je op zoek naar een heerlijk verblijf in Zwitserland? Kijk dan eens naar vakantiewoningen in Zwitserland. Hier kies je meteen een vakantiehuis in de buurt van de regio waar jij wil gaan wandelen.