Hobby

Hal inrichten? Deze tips heb je nodig!

We mogen de hal niet vergeten als het gaat om de styling van je huis. Meestal besteden we veel tijd en moeite aan de inrichting van onze woonkamer en slaapkamer, waardoor we de aankleding van de hal aan ons voorbij laten gaan. Zonde! De hal is de binnenkomer van je huis en verdiend alleen al daarom wat extra aandacht. Met vier tips helpen we je aan een stijlvolle hal, die ook nog eens ruimtelijk oogt.

Tip 1: Zorg voor een opgeruimde hal  

De meeste hallen zijn al niet zo groot, waardoor het belangrijk is om ervoor te zorgen dat deze ruimte goed opgeruimd is en vooral blijft. Rondslingerende troep maakt nauw, dus hier willen we zo snel mogelijk van af. Zorg ervoor dat de jassen een plek hebben om netjes opgehangen te worden. Investeer ook in een mooie halkast waar je schoenen kunt opbergen.   Heb je deze mogelijkheid niet? Zorg dan in ieder geval dat het aantal schoenen en jassen in de hal tot een minimum worden beperkt. Dit doe je door in de zomer je winterjassen op te bergen, bijvoorbeeld op zolder en natuurlijk andersom. Rondslingerende sjaals, handschoenen en paraplu’s? Echt niet, in de kast ermee!    

Tip 2: Optisch ruimte creëren

De hal is meestal een kleine ruimte, maar met een beetje hulp kun je de hal wel degelijk ruimtelijk doen ogen. Zorg er ten eerste voor dat je gebruik maakt van lichte kleuren en hang een mooie spiegel op. Een spiegel is niet alleen handig om nog even een laatste blik op te werpen voordat je de deur uit stapt, maar laat te ruimte ook nog eens optisch groter lijken. Ten slotte kun je ervoor kiezen om de lengte van je hal te accentueren, door bijvoorbeeld een verticaal vloerkleed neer te leggen of een lang bankje tegen de muur te zetten, waar je meteen weer leuke accessoires op kwijt kunt.   

Tip 3: Zorg voor mooi en helder licht  

We weten nu dat lichte kleuren voor ruimtelijkheid zorgt en dat een spiegel de hal optisch ruimer maakt. Mooi en heler licht draagt ook bij aan een stijlvolle en ruimtelijk ogende hal, dus wat niet mag ontbreken is een mooie lamp aan het plafond. Waar kies je voor? Een minimalistische plafonnière of een chique hanglamp? Het kan allemaal! Dit hoeven overigens echt geen dure aankopen te zijn, want er zijn ook ontzettend veel mooie betaalbare hanglamp te koop.    

Tip 4: Boenen maar!

Het laatste puntje dat nog op orde gebracht moet worden is de vloer van je hal. Zorg ervoor dat de vloer netjes en streepvrij gedweild is met een goede allesreiniger. Valt de vloer niet meer te redden of wil je toch graag een andere uitstraling? Kies er dan voor om bijvoorbeeld nieuw laminaat aan te schaffen of voorzie je oude tegels van een likje verf. Succes!