Gezondheid

Waarom zijn boxspring bedden zo populair?

Boxspring bedden mogen tegenwoordig niet meer ontbreken in een moderne slaapkamer. Je leest, hoort en ziet van alles over dit type bed. Het lijkt wel alsof bijna iedereen tegenwoordig zo’n boxspring heeft.

Maar, waarom zijn boxsprings eigenlijk zo populair? En, als je er zelf nog geen hebt aangeschaft, is het bed de investering dan eigenlijk wel waard? We hebben het voor je uitgezocht!  

‘Een box met veren’

Een boxspring is het best te omschrijven als ‘een box met veren’. De ledikant (box) bestaat uit een stevig frame met daarin een bedbodem met spiraalveren. Het matras dat hier bovenop komt te liggen, is meestal ook voorzien van veren. De combinatie van dit verende onderstel (de boxspring) en een matras noem je een boxspring bed of een boxspringcombinatie. Dan weet je dat ook weer!  

De perfecte boxspring samenstellen

Eén van de redenen waarom boxspring bedden zo populair zijn, is omdat je het bed helemaal naar wens kunt samenstellen. Je bepaalt zelf het formaat, type bedbodem, type matras en een schuimsoort voor je topmatras. Hierdoor is er altijd een perfect boxspring bed te vinden voor jouw voorkeuren en zal je ’s nachts slapen als een roos.  

Optimaal slaapcomfort

Boxsprings staan bekend om de goede ondersteuning en dragen hiermee bij aan een fijne nachtrust. De hardheid van het boxspring matras is daarnaast aan te passen op jouw lichaamsgewicht en slaaphouding voor optimaal slaapcomfort. Om te ontdekken welke boxspringcombinatie het beste bij je past, kun je het best een showroom bezoeken. Dan kun je meteen geadviseerd worden door een specialist én kun je natuurlijk even lekker languit liggen op een van de matrassen.  

Aangename instaphoogte

Een boxspring is over het algemeen een stukje hoger dan een standaard bed. Vaak tussen de 50 en 70 cm hoog. Hierdoor is het heel makkelijk om in en uit bed te stappen. Dit maakt een boxspring dus een goede aankoop voor mensen met fysieke klachten.  

Luxe uitstraling

Natuurlijk wil je niet alleen een bed dat lekker ligt. Het uiterlijk van je bed is ook belangrijk! Wat dat betreft zit je met een boxspring zeker goed. Boxspring bedden hebben van zichzelf een heel luxe uitstraling. Dit komt onder andere door de hoogte, hoogwaardige materialen en ruime kleurkeuze. Een boxspring met hoofdbord tovert je slaapkamer in één keer om tot een chique hotelkamer. Zeker als je aandacht besteed aan stijlvol beddengoed.  

Lange levensduur

Een boxspring bed van hoge kwaliteit heeft een lange levensduur. Met het juiste onderhoud kun je er met gemak 20 jaar van genieten. Het is dus ook nog eens een duurzame aankoop en dat maakt het de investering meer dan waard!