Recepten

Mango Fro-Yo met Munt

London maakt Mango Fro-Yo uit het boek "Samen Eten" van Jamie Oliver.

Mango Fro-Yo met Munt

Voor 6 personen 

  • 50 g gepelde ongezouten pistachenootjes
  • 3 groene kardemompeulen
  • 500 g bevroren stukjes mango
  • 1 takje munt
  • ½ limoen
  • 3 eetl. Biologische yoghurt
  • Pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen)

Bereiding

Maak dit dessert à la minute. Hak in een keukenmachine 50 g gepelde ongezouten pistachenootjes fijn en strooi het poeder op een bord. Kneus 3 groene kardemompeulen in een vijzel, gooi de peulen weg, maal de pitjes fijn en doe het poeder met 500 g bevroren stukjes mango en de blaadjes van 1 takje munt in de keukenmachine. Maal alles door elkaar en voeg met draaiende motor 3 eetlepels biologische yoghurt en het sap van ½ limoen toe. Schep, terwijl het mengsel nog bevroren is, voorzichtig bolletjes ijs, rol ze door het pistachepoeder en serveer ze meteen. Maak de porties af met een beetje geraspte of geschaafde pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen). Om het boek van Jamie te bekijken klik hier.