Visstoofpotje van London

Vandaag op het menu staat een heerlijk visstoofpotje.

Visstoofpotje

Voor 4 personen  

Ingrediënten  

  • 550 g kabeljauwfilet vers of diepvries
  • 4 tenen knoflook
  • 3 eetl. traditionele olijfolie
  • 100 g wortel, fijne blokjes
  • 100 g courgette, grove blokjes
  • 100 g rode en groene paprika, grove blokjes
  • 1 rode ui, fijne halve ringen gesneden
  • 125 ml droge witte wijn
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 1 theel. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 verse baguette  

 

Bereiding:

Als je diepvries kabeljauw gebruikt laat dan ontdooien.  

Snijd knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook ongeveer 1 minuut. Laat niet te bruin worden, anders krijg je een bittere smaak.  

Voeg de gesneden groentes toe en draai het vuur iets hoger, lekker beetje wokken. Bak al omscheppend 3 à 4 minuten.  

Voeg de wijn, tomatensaus en Provençaalse kruiden toe en breng aan de kook.  

Snijd de vis in stukken. Draai het vuur laag en leg de vis in de saus. Stoof met deksel op de pan, 5 à 6 minuten gaar. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zeezout. Serveer de visstoof met de baguette.  

Tip! Voor wat pit kun je fijngesneden rode peper gebruiken en als extra verse kruiden wat koriander. Eén lepel crème fraîche erin is ook heerlijk!

Bekijk ook Indonesisch stoofvlees