Recepten

Mac met veel Groenten

Een nieuwe week, een nieuw gerecht! Vandaag maakte London een Mac met lekker veel groenten.

Ingrediënten: 

  • ½ prei
  • 3 tenen knoflook
  • 260 g broccoli
  • 150 g bloemkool
  • 25 g roomboter
  • 1 theel. verse tijm
  • 1½ eetl. tarwebloem
  • ½ l volle melk
  • 300 g macaroni
  • 30 g pecorino kaas
  • 100 g belegen Goudse kaas
  • Volle hand rucola

Bereiding:  

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de prei in de lengte doormidden en was grondig. Pel de knoflook en snijd de steel van de broccoli in kleine stukjes en bewaar roosjes voor later. Doe het zelfde met de bloemkool.  

Doe de gesneden groenten met de boter in een braadpan en doe het vuur medium, tijmblaadjes erbij en blijf ongeveer 12 minuten regelmatig roeren of tot de groentes zacht zijn.  

Roer er de bloem door, giet vervolgens langzaam de melk erbij en blijf 8 minuten regelmatig roeren, tot dat de saus bindt. Kook de macaroni intussen 5 à 6 minuten in een ruime pan met gezouten kokend water en laat daarna uitlekken.  

Rasp de pecorino en de Goudse kaas bij de saus en meng alles goed. Bewaar nog wat kaas voor straks.  

Giet de saus in een blender, doe de rucola erbij en pureer alles – doe niet alles tegelijk als het niet past. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper uit de molen toe, mocht je die hebben.  

Roer de saus door de macaroni en de broccoliroosjes en bloemkoolroosjes en maak het als nodig is extra smeuïg met een scheutje melk.  

Schep de macaroni in de ovenschaal, rasp er de rest van de kaas over, strooi er het amandelschaafsel op en zet de schaal 20 a 25 minuten in de oven tot er een goudbruin korstje op zit.