Vrije tijd

Zet een bankje op de stoep op De Grote BuurtBankjesDag!

Wist je dat de sociale cohesie in de Nederlandse buurten afneemt? En daar helpen de coronamaatregelen natuurlijk al helemaal niet bij. Daarom organiseert Stichting De Buurtcamping op 12 september De GroteBuurtbankjesDag.

Want een BuurtBankje moedigt buurtbewoners aan om de publieke ruimte voor hun huis in te richten als permanente ontmoetingsplaats. En dat versterkt de sociale cohesie. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 84 procent van de mensen die hun stoep als verlengstuk van hun huis gebruikt, een sterkere band heeft met hun buren. 

Bankje tegen eenzaamheid

Met zo'n bankje voor de deur versterk je dus niet alleen de sociale cohesie, maar ook dringen we de eenzaamheid verder terug, verminderen we de ongelijkheid én stimuleren we actief burgerschap. Maarten Hupkes is sinds afgelopen maart directeur van De Buurtcamping. Zo is hij  natuurbewonderaar, campingliefhebber en natuurlijk een buurtfanaat. Vandaag is hij te gast in de uitzending om ons meer te vertellen over dit top initiatief. Zet jij op 12 september ook een bankje op je stoep? Aanmelden kan via buurtbankjes.nl.

 

Mede dankzij de deelnemers van Nationale Postcode Loterij kan De Buurtcamping dit realiseren!