Beauty

Last van een droge huid? Maaike geeft tips!

Heb je ook heerlijk genoten van een zonvakantie in het buitenland, of ben je in eigen land gebleven? Je huid heeft het hoe dan ook zwaar te verduren gehad tijdens de zomer. De zon kan onze huid uitdrogen, zelfs als je in Nederland bent gebleven en we helaas niet zo vaak van de zon hebben kunnen genieten. Ook als de zon zich namelijk achter de wolken verstopt, kan hij voor je huid nog steeds heel krachtig zijn.

Onze beauty-expert Maaike Doorsteen, van Furrow.nl, is dé aangewezen persoon om ons te helpen met ons droge vakantiehuidje. Nina stuurde ons de volgende vraag:  

“Ik ben twee weken op vakantie geweest naar Griekenland. Ik hou van de zon, maar mijn huid voelt altijd erg droog en leem aan zodra ik thuiskom. Wat kan ik hiertegen doen?”  

Waarom wordt je huid zo droog?

Om je droge vakantiehuidje om te toveren naar een glanzende, gezonde huid is het ten eerste goed om te weten hoe het eigenlijk komt dat de zon onze huid zo uitdroogt. Onze huidcellen vernieuwen zich elke 28 dagen. Tijdens deze verandering is onze huid druk bezig met het aanmaken van nieuwe cellen in de diepere huidlagen. Oudere huidcellen worden, vanuit de diepe huidlagen, steeds meer naar de oppervlakte van je huid geduwd. Als de cellen de bovenste huidlaag hebben bereikt, worden deze cellen afgebroken.

Het klinkt niet heel smakelijk, maar dit noemen ze ook wel dode huidcellen. Normaal zorgt je huid ervoor dat deze dode huidcellen op de juiste manier worden afgevoerd, maar door de zon wordt dit proces verstoort. Daardoor stapelen de dode huidcellen zich op en krijg je een droge huid. Nu je weet hoe je droge huid veroorzaakt wordt, is het van belang om te weten hoe je deze het best kunt verzorgen.  

 

LEES OOK
Op natuurlijke manier meer energie krijgen

 

Tip 1: Scrubben maar! 

Je huid heeft op dit moment wat extra liefde nodig. Om alle dode huidcellen te verwijderen, is het verstandig om aan de slag te gaan met een scrub. Neem hierbij niet alleen je lichaam mee, maar denk ook zeker aan je gezicht. Voor je gezicht is het erg belangrijk om een mildere scrub te gebruiken, omdat grove korrels je huid kunnen beschadigen.

Het is ook een optie om voor je gezicht een enzymatische scrub te gebruiken. Deze bevat geen korrels, maar werkt op basis van fruitzuren. Geef je lichaam en gezicht minimaal 2 keer in de week een scrubbeurt en je zult snel verschil merken!  

Tip 2: Gebruik een hydraterend gezichtsmasker  

Ben je ‘s avonds even toe aan tijd voor jezelf? Breng dan een heerlijk masker aan op je gezicht en vergeet niet te ontspannen. Gebruik bijvoorbeeld een masker die hyaluronzuur bevat, deze zal je huid namelijk een echte boost geven. Dat komt doordat hylaronzuur een ingrediënt is dat vocht vasthoudt. En dat willen we nu meer dan ooit!  

Zorg trouwens wel dat je het uiterste uit je masker haalt. Heb je een sheet masker aangebracht, die is doordrenkt met vloeistof? Masseer de vloeistof die achterblijft na het verwijderen van je masker dan goed in je huid en laat deze de hele nacht intrekken.  

Tip 3: Voorkomen is beter dan genezen  

Dit is toch wel één van de belangrijkste tips. Bescherm je huid goed tegen de zon met een SPF, oftewel: zonnebrandcrème. Bij voorkeur gebruik je een SPF 30 of SPF 50. Je zult merken dat je huid op deze manier minder droog aanvoelt na een dagje zonnen en je beschermt jezelf ook nog eens tegen huidveroudering. Dat is nog eens een fijne bijkomstigheid!