Gezondheid

Dansend geld ophalen voor Longfonds

Wist je dat ademhalen voor 1,2 miljoen mensen niet vanzelfsprekend is? Daarom organiseert de VriendenLoterij van 14 tot 16 oktober De Dansmarathon. Het hoofddoel is geld ophalen voor Longfonds.

Tijdens het 50 uur durende dansspektakel ‘De Dansmarathon’ dansen honderd koppels op de muziek van bekende dj’s en andere artiesten. Het koppel dat het langst op de dansvloer blijft staan, wint de hoofdprijs van 100.000 euro. Alle loten die tijdens het dansspektakel en in de weken voorafgaand aan het programma via de VriendenLoterij Dansmarathon worden verkocht, spelen automatisch mee voor Longfonds. Het geld dat met de actie wordt opgehaald, wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de mini-long.

Prof. dr. Hans Clevers werkt samen met een team van wetenschappers aan de ontwikkeling van een mini-long. Hierop kunnen veilig medicijnen worden getest zodat artsen precies weten welk medicijn werkt voor welke patiënt. Ook kan er met een mini-long in de toekomst gezond longweefsel worden gekweekt dat ziek of versleten weefsel vervangt. 

Kijk voor meer informatie over De Dansmarathon op vriendenloterij.nl/dansen