Artikelen

Nederlandse muzikanten zetten zich in voor Free A Girl

Al 13 jaar bevrijdt de organisatie 'Free a Girl' kinderen uit situaties waarin ze seksueel worden uitgebuit en misbruikt. Met hun nieuwste campagne, 'This Song Will Free a Girl', dragen verschillende Nederlandse muzikanten een liedje op aan jonge meisjes en vrouwen die te maken hebben of te maken hebben gehad met seksuele uitbuiting.

Vandaag in Koffietijd zijn Niels Geusebroek, ambassadeur en Evelien Hölsken oprichter en directeur van Free a Girl te gast om te vertellen over deze mooie én cruciale campagne. Daarnaast heeft Niels Geusebroek, speciaal voor deze actie, het nummer 'Daughters' ingezongen. Hij zingt het live bij ons in de studio. 

 

Over Free a Girl

Wist je dat twee miljoen kinderen wereldwijd die op dit moment seksueel worden uitgebuit? Free a Girl bevrijdt kinderen in landen als Nepal, Brazilië en India uit situaties waarin ze seksueel worden uitgebuit én misbruikt. De organisatie zorgt voor opvang, traumaverwerking, medische zorg en toegang tot een opleiding zodat de kinderen kunnen herstellen en kunnen werken aan een betere toekomst. 

 

Mede dankzij de Nationale Postcode Loterij werkt Free a Girl de komende drie jaar aan de verdere groei van haar organisatie zodat zoveel mogelijk kinderen geholpen worden om een beter leven op te bouwen.