Gezin

Nationale Broer- en Zusdag

Morgen is het Nationale Broer- en Zusdag! Op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor de band tussen broers en zussen. Deze band is niet vanzelfsprekend, want wat als je door omstandigheden niet samen op kunt groeien?

SOS Kinderdorpen wil aandacht vragen voor dit soort situaties. Daarnaast is het doel om de politiek ervan te overtuigen broers en zussen altijd samen op te laten groeien, ook als dit wat moeilijker gaat. 

SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen zet zich al 70 jaar wereldwijd in om kinderen zonder ouders of een veilig thuis te beschermen. In Nederland ondersteunt SOS Kinderdorpen, in samenwerking met Simba Familiezorg, gezinnen die te maken hebben met uithuisplaatsing. Door het programma van Simba Familiezorg kunnen broertjes en zusjes samen in een gezinshuis of pleeggezin worden opgevangen als het thuis tijdelijk niet meer gaat. 

Arian Buurman en Xillan Macrooy

In de studio bij Koffietijd zijn Arian Buurman (directeur SOS Kinderdorpen) en Xillan Macrooy (tweelingbroer Jeangu Macrooy). Arian schuift aan om het belang van het bij elkaar houden van broertjes en zusjes verder toe te lichten. Xillan vertelt over de mooie video voor SOS Kinderdorpen waarin hij zijn tweelingbroer Jeangu verrast. Ook hebben we het over zijn warme band met Jeangu. 

 

Mede dankzij financiële steun van de Nationale Postcode Loterij kan SOS Kinderdorpen deze gezinnen helpen.