Artikelen

De start van de Week tegen Eenzaamheid

Vandaag gaat de Week tegen Eenzaamheid van start! Het is een belangrijke week waarin mensen die eenzaam zijn in het zonnetje worden gezet. Want, niemand verdient het om eenzaam te zijn.

Eenzaamheid is nog steeds een groot probleem, ook in Nederland. Daarom wordt van 30 september t/m 7 oktober de Week tegen Eenzaamheid georganiseerd. Tijdens deze week vinden er honderden activiteiten plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.  

Een pannetje soep

Veel mensen denken dat alleen ouderen eenzaam kunnen zijn, maar we mogen niet vergeten dat ook jongere mensen eenzaam kunnen zijn, door bijvoorbeeld het verlies van geliefden. Koffietijd zet zich tijdens deze week, in samenwerking met MAGGI, in doormiddel van het langsbrengen van een pannetje soep bij personen die hier speciaal voor opgegeven zijn.  

De Week tegen Eenzaamheid wordt vandaag geopend door Polle Janssens, directeur van Resto VanHarte én Neiske Ritsma van Go Mingle. Dit jaar werken MAGGI, Resto VanHarte én ontmoetingsplatform Go Mingle samen aan de Week tegen Eenzaamheid. In Nederland zijn meerdere Resto's te vinden en bij een locatie naar keuze kun je samen met anderen genieten van een lekker driegangendiner voor maar € 7.  

Sinds 2009 ontvangt Resto VanHarte jaarlijks een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.