Entertainment

De Netflix-sensatie van het moment: Squid Game! Is het de hype waard?

Deze week breekt de serie 'Squid Game' alle records op Netflix. In maar liefst negentig landen staat de serie op nummer 1. De serie krijgt ook een 100% score van critici op Rotten Tomatoes en het is dé hype op social media. Maar is de serie, à la Hunger Games en Black Mirror, echt zo goed? Eline heeft 'm helemaal voor ons uitgekeken!

Squid Game 

De serie 'Squid Game' gaat over een grote groep arme mensen die hun leven wagen tijdens een mysterieus spel. De prijs? Meer dan 30 miljoen dollar! Maar er zitten drie regels aan het spel: je mag niet stoppen, een spel weigeren en het spel wordt beëindigd als de meerderheid instemt. Stop je tijdens het spel, weiger je een spel of verlies je een spel? Dan word je geëlimineerd en die eliminatie betekent de dood. Een luguber spel met veel dood en verderf dus.  

Worth the hype? 

Niemand kan meer om de hype heen. Iedereen heeft het over 'Squid Game'. Zelfs op TikTok is er een filter waar je één van de spellen kunt spelen. Het is overal! Onze eigen London is ook enorm fan en keek de serie in 2 dagen uit. Daarom moest entertainmentdeskundige Eline de Ruig natuurlijk de serie ook bekijken. Maar wat vond ze er nou van?  

Op Instagram vroeg Eline jullie of ze de serie wel aan zou kunnen en daar stemde 55% nee. En ja, ze vond het ook erg heftig! Maar al gillend heeft ze 'm toch uitgekeken. De serie is heel luguber, terwijl het tegelijkertijd ook iets heel 'vets' heeft. Het is mysterieus, spannend en groots. Je wilt blijven doorkijken, al is dat vaak heel moeilijk. 

Wat maakt Squid Game zo succesvol?  

Squid Game is een Koreaanse serie. De laatste tijd zijn deze series erg populair en dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij Netflix. Netflix gaat namelijk 700 miljoen dollar investeren in het maken van Koreaanse series en films. Door de populariteit van 'Squid Game' lijkt dat een verstandige keuze.  

Maar wat maakt 'Squid Game' nou zo goed? Allereerst zijn Koreaanse series kwalitatief erg hoogstaand. Hier is de laatste jaren ook enorm veel geld ingestopt. Verder brengt een Koreaanse serie weer wat nieuws met zich mee. Er zijn natuurlijk talloze Hollywoodseries, maar er is ook behoefte aan meer.

Dit zagen we ook al bij series zoals 'La Casa de Papel'. Daarbij is het thema van 'Squid Game', dat gaat over arm en rijk, enorm herkenbaar voor iedereen. Ondanks de lugubere uitvoering, heeft het een interessant en gevoelig thema. En, wie houdt er nou niet van een beetje spanning en sensatie tijdens een Netflix-avondje?  

Fun fact: de maker van serie probeerde sinds 2008 de serie al te verkopen, maar werd steeds afgewezen doordat het verhaal te bizar zou zijn. Wijze les voor ons allemaal: geef nooit op als je ergens zelf in gelooft! 

Bingen maar! 

Ben je nu benieuwd geworden naar deze bizarre, spannende, mysterieuze en lugubere serie? Dan is dit weekend voor jou hét moment er aan te beginnen. Bekijk de 9 afleveringen allemaal op Netflix! Nog niet overtuigd? Kijk dan de video hieronder!

Laat ons vooral weten wat je van de serie vond via onze Facebook of Instagram

Meer weten?

Wil je meer entertainmenttips van Eline? Klik dan hier.