Cultuur

Coming Out Day

Vandaag is het internationale Coming Out Day. Jaarlijks is er op deze dag speciale aandacht voor mensen die onder andere homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender zijn en daarvoor uit willen komen. Op zo’n dag als deze wordt er extra benadrukt dat mensen het hele jaar door zichzelf moeten kunnen zijn.

In Koffietijd praten we over Coming Out Day en de rol van ouders hierin. Hoe belangrijk is jouw eerste reactie en welke vragen heb je zelf als ouder na een coming out? Mocht je na de uitzending nog wat extra informatie willen, dan verwijzen we je graag door naar de websites hieronder.

Waar kun je naartoe met vragen?

 

Iedereen Is Anders

Op de website Iedereen Is Anders kun je heel veel informatie vinden voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Je kunt er terecht met vragen over hoe je het gesprek aangaat, hoe steun biedt aan je kind, maar je kunt er ook terecht voor je eigen zorgen. De website is onderdeel van de campagne Iedereenisanders van Movisie, COC en 113 Zelfmoordpreventie in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. 

Genderpraatjes

Voor transgender kinderen en jongeren is er de website Genderpraatjes, daar kunnen zij in gesprek met leeftijdsgenoten. Ook als ouder kun je hier terecht met al je vragen over je kind.  Je kunt bellen, chatten of mailen over gender en genderidentiteit. 

Het Regenboogloket

Het Regenboogloket biedt aan (verborgen) LHBTI’s een veilige en vertrouwde (online) omgeving om hun verhaal te delen met professionele coaches en hulpverleners die LHBTI-sensitief handelen

Switchboard

Switchboard is de advies- en informatiedienst van het COC voor de lesbische, homo, bi- transgender en intersekse gemeenschap in Nederland. Iedereen die vragen heeft rond seksuele oriëntatie en genderidentiteit, coming out, uitgaan, dating, relaties, asielzaken, discriminatie, religie & LHBTI kan hier terecht. Kijk ook eens naar de lijst met alle hulp websites!