Vrije tijd

Zo maak je het knus in huis tijdens grauwe dagen

Er wachten wat grauwe en regenachtige dagen op ons de komende herfst. Er wordt zelfs al geroepen dat het een flink koude winter gaat worden. Hoog tijd dus om het huis een kleine make-over te geven, zodat je deze grauwe dagen doorkomt en je de winterdip lekker overslaat dit jaar!

Er is niets mis met het idee om lekker op de bank te kruipen met een goed boek, een kop thee en een fijn dekentje, terwijl de regendruppels over de ramen stromen. Het cocoon-seizoen is namelijk aangebroken, dus pak die tijd lekker voor jezelf en maak het lekker knus in huis.

Sfeerverlichting met dimmers

Verlichting is ontzettend sfeerbepalend, dus investeer in wat mooie lampen met dimmers. Je kunt tegenwoordig diverse soorten LED verlichting aanschaffen in allerlei kleuren, maar in de winter is het echt fijn om voor warme tinten te gaan. Kies dan ook voor ledlampen met een warme toon, die je kunt dimmen als dat nodig is. Zo kun je je kille kantoor wat ‘opwarmen’ met verlichting, maar kun je het ook dimmen als je het bijvoorbeeld in de woonkamer wilt gebruiken. Vooral wanneer het vroeg donker wordt in de winter, is sfeerverlichting een van de belangrijkste elementen in huis. 

Kaarsen met lekkere geuren

Of je nu een openhaard in huis hebt of het moet doen met kaarsen, een klein vlammetje erbij zorgt direct voor een knusse en gezellige sfeer. Hier hoeft het echt niet donker voor te zijn, want ze mogen branden wanneer jij dat wilt. Dus ben jij lekker thuis aan het werk en vind je het maar grauw buiten? Steek een lekker kaarsje aan en plaats deze op je bureau of ga fijntjes aan het werk met zicht op je open haard. Zo maak je het werk zelf wat gezelliger en stoor je je sowieso minder aan het gure weer buiten!

Kleed het aan

Een lege woonkamer is natuurlijk niet heel gezellig, tenzij je echt fan bent van het minimalisme. Kleed het geheel dus lekker aan met leuke accessoires, dikke gordijnen en leg een hoogpolig vloerkleed neer. Dit staat niet alleen ontzettend knus, maar zorgt ook voor warme voeten. Vind je een hoogpolig vloerkleed moeilijk wat betreft de huishouding, dan kun je natuurlijk ook voor andere soorten vloerkleden gaan in warme tinten.