Gezondheid

Borstkankermaand: Ken jij je borsten?

De maand oktober is begonnen en ook dit jaar staat deze maand in het teken van de ziekte borstkanker. De borstkankermaand is van start gegaan, want helaas krijgt nog altijd 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Ondanks dat er al veel stappen zijn gezet in de goede richting, zijn we er nog lang niet. Om nog verder te komen in het onderzoek naar borstkanker is er ook dit jaar, in samenwerking met Blond Amsterdam, de Pink Ribbon armband ontworpen.

Borstkankermaand

Al sinds 2003 zet Pink Ribbon zich in voor borstkanker. Sinds 2016 maakt Pink Ribbon onderdeel uit van KWF Kankerbestrijding, waar Pink Ribbon zich specifiek inzet voor borstkanker. Ook dit jaar staat oktober weer in het teken van borstkanker. Jaarlijks verandert het leven van ruim 17 duizend Nederlandse vrouwen, en hun omgeving, drastisch vanwege de diagnose borstkanker. De ziekte brengt onzekerheid mee en heeft veel gevolgen voor de vrouwen en hun omgeving. Dit relatief onbekende en onzekere beeld van borstkanker wilt Pink Ribbon zoveel mogelijk onder de aandacht brengen.

Ken je borsten!

Dit jaar is het thema van de borstkankermaand: ken je borsten. Het kennen van je borsten is superbelangrijk, want hoe eerder de symptomen van borstkanker worden herkend, hoe beter de behandelresultaten. Het is van groot belang dat vrouwen hun borsten leren kennen en veranderingen zelf voelen en zien. Hoe zien je borsten eruit? Hoe voelen ze? Pink Ribbon heeft de belangrijkste do's en dont's samengevat. Niet alle veranderingen zijn kanker, maar wees alert en neem bij twijfel contact op met je huisarts. Lees alles over je eigen borsten leren kennen hier.

Pink Ribbon x Blond Amsterdam

Ook dit jaar is hét symbool van de borstkankermaand de Pink Ribbon armband. Dit jaar slaat Pink Ribbon de handen ineen met Blond Amsterdam om het armbandje te ontwerpen. De opbrengst van het armbandje gaat naar nog meer onderzoek naar borstkanker. Wil jij vrouwen met borstkanker steunen? Koop dan het armbandje hier. Door de steun van de 

 

Nationale Postcode Loterij kan Pink Ribbon/KWF nog meer onderzoek doen naar (borst)kanker.