Vrije tijd

De herfstpaden op met koffiestop!

In het seizoen waarin de bladeren mooi verkleuren en de paddenstoelen uit de grond schieten, mag een oude vertrouwde herfstwandeling eigenlijk niet ontbreken.

Onze vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans, van BijzonderPlekje.nl, houdt van wandelen. Dit zijn haar favorieten van dit seizoen.

Uitgestrekt (speel)bos Spanjebird

We beginnen in het noorden van het land in Sparjebird, dat ligt in de Friese Wouden. Het leuke is dat je bij Friesland vaak gelijk denkt aan weilanden en uitgestrekte gebieden, maar het Zuidoosten van Friesland, ook wel het 'Andere Friesland' genoemd, kent onwijs veel mooie bossen. Net buiten Hemrik, in het bos, ligt Speelbos Sparjebird met een fijn boscafé in een blokhut. Heel fijn voor gezinnen! Terwijl de kinderen lekker spelen en vies worden zit jij bij mooi weer op het terras of binnen in de gezellige hut geniet van een drankje en huisgemaakt gebak of een borrel rond een houtkachel.   

De Lage Vuursche

Start je bezoek aan de Lage Vuursche, dat is een dorp met een beschermd dorpsgezicht. Vanuit daar loop je binnen enkele minuten de bossen in, zo door de achtertuin van Prinses Beatrix bij Kasteel Drakensteyn. Vervolgens sluit je af bij Buiten in de Kuil, waar je in alle seizoenen kunt buiten spelen, eten en genieten. Het beste plan je je bezoek rond lunchtijd zodat je hier geniet van rijkelijk belegde stoere boterhammen, boerenburgers, soepen en salades en buitengewone tosti’s. Lekker van zichzelf (door veel verse producten) en extra lekker door de frisse buitenlucht waar je trek van krijgt. 

Rand van de Veluwe

Vooral in de namiddag maakt Marleen graag een wandeling in de buurt van Arnhem. In Beekhuizen, aan de rand van de Veluwe, ligt restaurant Woodz. De naam 'Woodz' verraadt het al een beetje, een groot deel van het interieur van dit restaurant bestaat uit hout. Robuust en goed passend bij de omgeving. Midden in het restaurant brandt de kachel, op de buitenbanken liggen schapenvachtjes en in de stoelen liggen plaids klaar. Ook hier branden vuurtjes. Na een stevige wandeling over de heuvels van de Posbank, vind ik het heerlijk om hier aan te schuiven voor een warme chocolademelk en als er plek is in het restaurant, een lekker diner.

 

Marleen Brekelmans is dé expert als het gaat om bijzondere dagjes weg, creatieve uitjes of mooie reizen. Op haar website Bijzonderplekje.nl check je ál haar tips.