Gezin

De Week van de Pleegzorg is begonnen

Momenteel wachten er 850 kinderen op een plekje in een nieuw en stabiel gezin. Om hier aandacht voor te vragen is het deze week de Week van de Pleegzorg. Dit is een initiatief van Jeugdzorg Nederland om aandacht te schenken aan de pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Gisteravond werd het startsein gegeven en is de week vol activiteiten van start gegaan.

Tijdens de Week van de Pleegzorg worden er verschillende activiteiten georganiseerd om pleegouders met elkaar in contact te laten komen en ze in het zonnetje te zetten. Een voorbeeld hiervan zijn de online bijeenkomsten voor pleegouders. Hier kunnen pleegouders elkaaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Daarnaast kunnen pleegouders met hun gezin op zaterdag 6 of zondag 7 november naar de familiedagen in Duinrell. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Bij ons in de studio is Gijs Staverman. Als pleegouder kan hij als geen ander meepraten over dit onderwerp. Deze week maakt hij speciale radio uitzendingen om aandacht te vragen voor de pleegzorg. In elke uitzending heeft de radio-dj een gesprek met een pleeggezin en krijgt de luisteraar een kort inkijkje in hun leven. Ook heeft hij de Pleegzorg Podcast gemaakt om samen met mensen in gesprek te gaan over de pleegzorg.