Hobby

Zo maak je van je oude vaas een kunstwerk!

Ze leerde ons al hoe je gedraaide kaarsen maakt en hoe je een houten plankje omtovert tot een stijlvol tijdschriftenkarretje. Vandaag was Marrit de Lang weer bij ons met een DIY interieurtip. Haal je oude vaas maar uit de kast want met wat zelfklevend klei maak je er weer een hot item van!

Wat heb je nodig?

  • Een oude vaas of bloempot
  • Een pakje zelfdrogende klei in de kleur wit of terracotta
  • Verschillende grote en kleine decoratie voor op de vaas: Denk hierbij aan sinaasappel, limoenschijven en anderen plakjes gedroogd fruit. Deze zijn online verkrijgbaar maar kun je zelf ook maken door ze in de oven te stoppen. Daarnaast is het ook leuk om steranijs te gebruiken.
  • Droogbloemen: Ook droogbloemen zijn online te verkrijgen maar kun je ook op veel plekken in de winkels halen.

Ga aan de slag!

Je begint door de klei een beetje op te warmen met je handen. Daarna vouw je de klei om de vaas zodat het goed blijft plakken. Vervolgens plak je de decoratie erop. Die druk je gewoon in de klei wat dan blijft het zitten. Een kleine tip tussendoor: werk altijd van groot naar klein. Zo begon Marrit met de sinaasappelschijven en vulde ze het daarna aan met kleinere decoratie.

Je eigen smaak

De vaas in de uitzending was echt in herfstthema, maar ook in de zomer kan je leuke vazen maken. Bekleed je vaas dan bijvoorbeeld met de schelpen die je op het strand hebt gevonden. Qua kleurengebruik kun je het op je interieur of op de seizoenen laten aanpassen zoals op de foto hieronder!

Variatietip

Als variatietip kan je ook een vaas met scherven maken. Gooi dat leuke schoteltje wat je per ongeluk hebt laten vallen dus niet meteen in de prullenbak!