Entertainment

Klap op je kont? Zo bereiden Plien en Bianca zich voor!

Het duo Plien en Bianca leren elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Drie jaar na hun afstuderen doen ze als duo mee aan Cameretten waar ze een publieksprijs voor winnen. Sindsdien is er een iconisch duo geboren. Ze spelen samen in de jeugdserie Zaai, het programma Biks, Koefnoen en in verschillende voorstellingen en films. En nu, staan ze eindelijk weer samen op de planken met hun voorstelling: En nu dan?

En nu dan?

Plien en Bianca keren terug naar het theater met hun nieuwe voorstelling En nu dan? Een hele stoet aan typetjes komt weer langs, gebaseerd op mensen zoals jij en ik. Je lacht dus niet alleen om het iconische duo, maar eigenlijk ook om jezelf. Bij Plien en Bianca draait het natuurlijk vooral om lol, dus je zult de hele avond onbezorgd kunnen lachen. En hoe zit het met hun favoriete typetje De Kakvrouw? Ook die keert zeker terug! 

Het onstaan van een voorstelling

Het proces voor het ontwikkelen van een voorstelling begint al maanden van te voren in een repetitielokaal of café: "Anders komen wij niet op gang. We doen niet veel en zitten veel te kletsen. Filmpje kijken. Dan hoop je dat geweldige ideeen naar boven borrele," aldus Plien. Uiteindelijk worden alle ideeën verzameld, komt er een schrijver in het spel en is het tijd voor een zomerstop. Na de zomer wordt er één geheel gemaakt en ontstaat de show. Wat is de beste volgorde, welke muziek en nog veel meer? 

Daarna wordt het spannend, want werken alle ideeën wel? Dat moet blijken tijdens een aantal try-outs. Want ja, ideeën blijken niet altijd even goed of leuk. Daarom neemt het duo ook goed de tijd, want tijd hebben ze nodig. 

Geen slappe hand en klap op je kont

Hoe ziet de dag van de voorstelling eruit bij Plien en Bianca? De dag begint vooral rustig en dan gaan ze einde van de middag samen naar het theater waar ze om half vijf worden verwacht. De dag bestaat uit repeteren, eten, zenderen, soundchecken, klagen over spierpijn en heel veel gezelligheid met een fijne crew. Net voor de show ontstaan er na al die jaren toch nog vaak zenuwen. "Vlak voor de show moet Plien in mijn hand knijpen, niet slap het moet echt pijn doen. En daarna slaat ze me op mijn reet." Al sinds 1996 slaat Plien op Bianca's kont. En dan is het showtime!

Wil je bij de voorstelling zijn? En nu dan? toert vanaf nu door het hele land tot juni 2022!