Entertainment

Noraly Beyer speelt in de nieuwste Sinterklaasfilm

We hebben haar allemaal wel het nieuws zien lezen: Noraly Beyer. Ze is inmiddels 75 jaar oud, maar met pensioen is ze nog zeker niet! Zo is ze nu te zien in ‘De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje’. Over hoeveel ‘trammelant’ hebben we het dan? Ze schuift bij ons aan om hier over te vertellen.

Carrière

Geboren in Curaçao, komt Noraly op haar twaalfde naar Nederland om daar op een kostschool haar middelbare school te volgen. Nadat ze dit had afgemaakt, heeft ze in Den Haag en Parijs gewoond, waarnaar ze vertrok naar Suriname. Daar werkte ze een tijdje in het onderwijs, tot ze bij de Surinaamse televisie aan de slag ging als nieuwslezer-redacteur. Bij terugkomst in Nederland werkt ze bij de Wereldoproep en later bij de NOS, waar ze 23 jaar lang het Journaal presenteerde.
Ze blijft een bezig bijtje want hiermee is de kous nog niet af. Noraly schrijft en speelt theatervoorstellingen, schrijft columns en bracht vorig jaar een boek uit over de Decembermoorden. “Ik ben heel dankbaar dat ik nog zulke leuke dingen mag doen. Het geeft me plezier en vergroot mijn levenslust. Zolang de lust in het leven niet vergaat, hoop ik nog lang door te blijven gaan.”  

Noraly is niet alleen gelukkig in het leven, maar ook in de liefde. Op 75-jarige leeftijd wordt ze verliefd op Joost Prinsen, waar ze veel leuke reacties op krijgt. “Het is zo bijzonder hoeveel felicitaties we krijgen via social media, maar ook op straat. Ze zijn blij voor ons, krijgen er hoop van.” All you need is love, toch?

Sinterklaas

Als kind is ze opgegroeid met het sinterklaasfeest op Curacao, met alles erop en eraan. Later in Nederland vierde ze het ook met haar eigen kinderen. Nu speelt ze in de nieuwe sinterklaasfilm ‘De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje’ de burgemeester. “Ik mag Sinterklaas ontvangen, maar natuurlijk gaat er veel mis!” Een klungelende adjudant, boeven die wraak willen nemen op Sinterklaas en veel paniek: het perfecte recept voor een klassieke Sinterklaasfilm. “Mijn rol als burgemeester ligt in het verlengde van mijn werk als journalist en nieuwslezer. Dat is logisch want daar kennen mensen je van.”

Of ze zelf een goede burgemeester zou zijn? Noraly denkt van niet omdat het lastig is om een stad bij elkaar te houden en vindt dat er in Amsterdam nu een hele goede burgermoeder zit. “Sinterklaas is nog steeds een man. Dat zou ook wel eens mogen veranderen. Of dat de vrouw van Sinterklaas een rol krijgt. Dat zou ik ook leuk vinden.”