Entertainment

'Worden wie je bent' geeft jou een kijkje in Leco's privéleven

Chantal Janzen, Caroline Tensen, Angela Groothuizen en natuurlijk onze Quinty. Stuk voor stuk laten zij zich onder handen nemen door haarstylist en visagist Leco van Zadelhoff. Want als iemand geknipt is voor die job dan is hij het wel. In zijn boek 'Worden wie je bent' beschrijft Leco openhartig zijn privéleven, de befaamde Leco-Look én de weg naar de top.

Een stapje terug

Leco heeft eerder boeken geschreven, maar dan over de inhoudelijke kant van zijn vak. Deze keer is het heel peroonlijk. Van zijn warme jeugd tot de vervelende burn-out verschijnselen: alles wordt besproken. "Ik wilde een stap verder gaan. Of eigenlijk: een stap verder terug. Hoe ben ik gekomen waar ik nu sta? Hoe heb ik kunnen worden wie ik nu ben? In dit boek zal ik proberen te beschrijven welk pad ik heb afgelegd om op het punt te komen waar ik inmiddels ben." 

Grenzeloos vertrouwen

En op het punt waar Leco nu staat, is heel erg beïnvloed door zijn opvoeding. Die hij als heel warm heeft ervaren. "Ik heb veel te danken aan mijn ouders die mij hebben gezien zoals ik werkelijk was, en mij altijd gestimuleerd hebben om mijn kappersambities te verwezenlijken." Leco wist namelijk al op zijn elfde dat hij kapper wilde worden. En al gauw had hij zijn eerste meeloopdagen.

"Toen ik 14 of 15 jaar was, kreeg ik mijn eerste vakantiebaan als kapper. Maar had toen al zoveel honger naar meer. Ik zag al dat het beter kon in de kapperszaak. Toen al had ik een grenzeloos zelfvertrouwen! En weet: ik had al mijn eigen klantenkring. Toen ik 17 à 18 jaar was, knipte ik de hele wereld."

 

Leco's nieuwe boek 'Worden Wie Je Bent' is vanaf nu overal te koop.