Artikelen

Don't Hate Educate: The Bookcase for Tolerance

Gister op UNESCO International Day of Tolerance, lanceert de Anne Frank Stichting 'The Bookcase for Tolerance'. Een app die het verhaal van Anne Frank vertelt en van vier jongvolwassenen die vandaag de dag te maken hebben met antisemitisme, racisme en discriminatie in de Nederlandse samenleving. Onder het motto #DontHateEducate wil de Anne Frank Stichting deze intolerantie en discriminatie tegengaan met behulp van persoonlijke verhalen.

Leren van het verleden

Op 11 april 1944 schrijft Anne Frank in haar dagboek "Laat me mezelf zijn," en "Eens zal deze verschikkelijke oorlog wel aflopen, eens zullen wij toch weer mensen en niet alleen Joden zijn!" De boekenkast, die de ingang van het Achterhuis verbergt, waar Anne Frank ruim twee jaar ondergedoken zat, herinnert ons eraan waar vooroordelen en discriminatie toe kunnen leiden. De Anne Frank Stichting brengt Annes levensverhaal en haar werk wereldwijd onder de aandacht, mede ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie. En dat is vandaag de dag nog steeds nodig. 

The Bookcase for Tolerance

De Anne Frank Stichting lanceert gister de nieuwe app: The Bookcase for Tolerance. Een educatieve app om antisemitisme, racisme en discriminatie tegen te gaan. Met behulp van Augmented Reality kunnen gebruikers van de app de kamer van Anne Frank en van vier jongvolwassenen bekijken. De vier jongvolwassenen zijn Dalit, Mees, Kuei en Majd. Zij krijgen vandaag de dag nog steeds te maken met antisemitisme, racisme of discriminatie in onze samenleving. De vier hebben allemaal hun eigen verhaal. Dalit krijg dagelijks te maken met antisemitisme, Mees wordt al transgender niet altijd geaccepteerd, Kuei wordt als zwarte vrouw gedscrimineerd en Majd loopt als vluchteling tegen veel vooroordelen aan. Zij nemen je allemaal mee in hun wereld en vertellen over hun leven, strubbelingen en hun blik op de toekomst. De voice-over in de app is van de Canadese acteur Elliot Page, die zich als transgender vaker uitspreekt voor meer acceptatie en tolerantie.

The Bookcase for Tolerance app is nu beschikbaar voor iOS in de App Store en voor Android in de Google Play Store.

De Anne Frank Stichting wordt sinds 2006 gesteund door de Vriendenloterij