Hobby

Elektrische raamdecoratie voor ultiem woongenot

Oost, west, thuis best. Je huis moet eigenlijk ook je favoriete plekje zijn. Een vakantie is leuk voor een paar weken, maar thuis breng je toch de meeste tijd door. Kan jouw woning nog wat extra’s gebruiken?

Dan is de juiste raamdecoratie (nee, we bedoelen geen kerstdecoratie!) sfeerbepalend. En als je dan toch bezig bent, kies dan meteen voor elektrische raamdecoratie. Want gemak dient de mens!

Smart home met slimme raamdecoratie

Je kent smart lights en smart speakers, maar was je ook al bekend met smart curtains? Elektrische rolgordijnen, vouwgordijnen, honingraatgordijnen of jaloezieën; je kunt ze allemaal automatiseren met een motor van Somfy. Bestaande raamdecoratie of een compleet nieuw set, zoals jij het wilt. Net zoals andere smart home apparaten kun je ook gordijnen koppelen met je favoriete virtuele assistent. Meerdere merken kun je combineren en desgewenst bedienen vanaf iedere locatie in de wereld. Dat wordt dus genieten! Maar wat is er zoal mogelijk met slimme raamdecoratie?  

1. Druk bezig

Je zit nog even e-mails te verwerken of je leest een goed boek. Het begint te schemeren maar je hebt even geen tijd om de lampen in te schakelen en de gordijnen te sluiten. Geen probleem, je zegt even hardop “sluit de gordijnen en doe de lichten aan”. Siri, Google Home of Alexa zal je vervolgens op je wenken bedienen.  

2. Het zonnetje in huis

Je bent zelf al het zonnetje in huis, de echte zon hoeft niet de hele dag fel naar binnen te schijnen. Met half transparante rolgordijnen en een elektrische motor kun je van wat welkome schaduw en verkoeling in de zomer genieten. Maar ook in de winter maak je het lekker knus in huis op ieder gewenst tijdstip. Elektrische raambekleding werkt uitstekend in combinatie met slimme verlichting.  

3. Bedtijd

Het wordt tijd dat je kinderen gaan slapen. Ze spelen op hun kamer, het is zomer en nog niet echt donker buiten. Vanuit de huiskamer laat je de gordijnen op de slaapkamer van je kinderen sluiten. Dit is het signaal dat het tijd is om de tanden te poetsen en zich klaar te maken om te gaan slapen. Dat is toch een stuk prettiger dan hard roepen?  

4. Bijna thuis

In de koude winterdagen is het al donker voor je thuis bent. Altijd een ongezellige woning, donker en koud; het is niet echt een pretje om zo thuis te komen. Als je van je werk in de auto stapt activeer je de ‘avond’ routine. De thermostaat gaat wat omhoog, de lampen schakelen in en de elektrische raamdecoratie sluit automatisch. Zo zul je met plezier thuis arriveren, net alsof je een persoonlijke butler hebt.  

5. Op vakantie

Als je met het gezin op vakantie gaat dan laat je de woning onbeheerd achter. Laat je dan de gordijnen open staan of juist dicht voor enkele dagen of zelfs weken? Met smart home raamdecoratie en verlichting lijkt je huis altijd bewoond. Stel een programma in of installeer een lichtsensor die automatisch reageert op de situatie. De kans dat inbrekers een poging wagen als het huis bewoond lijkt is een stuk kleiner.  

Voor extra veiligheid in huis kun je op de website van Somfy allerlei slimme toepassingen vinden. IP camera’s voor binnen en buiten of rookmelders die je in serie kunt schakelen. Wooncomfort betekent namelijk ook veilig wonen.