Hobby

Het huis gezellig maken voor de feestmaand doe je zo!

Het is 1 december: de feestmaand is begonnen! Tijd om de kerstverlichting van zolder te halen, de kerstboom op te tuigen en het huis gezellig te maken. Hoe je dit het beste zélf kan doen? Marrit de Lang, interieur blogger van Done By Myself, heeft tips!

Het gezellig maken in huis hoeft niet duur te zijn en je hoeft niet eens je gehele interieur om te gooien. Toch wil je, nu het kouder wordt en we richting de feestdagen gaan, je huis knus en gezellig aankleden. En hoe veel leuker is zelfgemaakte versiering met een paar atributen? Ga aan de slag met de volgende tips!

De kerstboom-kaars

Kaarsen zijn altijd erg gezellig in huis, maar door ze iets op te pimpen zijn ze éxtra sierlijk voor de feestdagen.

Benodigdheden:

- Kaarsen: Het liefst gebruik je hiervoor een beetje vettige, matte kaars, niet een kaars die wit vanbinnen is en alleen een laagje kleur omheen zit, want dan werkt de truc niet.
- Een scherp mesje: zorg dat deze goed scherp is.  

Ten eerste doe je de kaarsen in een vaasje met warm water, zodat ze even kunnen opwarmen. Daarna maak je in de kaars kleine inkepingen. Pas op: de kaarsen zijn kwetsbaar, omdat je dunne stukjes moet snijden. Zet na het maken de kaars in een kandelaar en niks meer aan doen! Net een klein dennenboompje.  

Decoratieslinger van sinaasappel

Benodigdheden:

- Touw: Je hebt een wat dikker touw nodig zodat alles goed blijft hangen. Tip: gebruik een kleur die goed past bij je interieur, want je ziet het touw goed zitten.
- Naald: Je hebt een wat dikkere naald nodig.
- Sinaasappelschijfjes
- Limoenschijfjes
- Blankhouten kralen
- Eucalyptusbladeren: Je kan ervoor kiezen om deze bladeren zelf te drogen, of gedroogd te kopen.
- Gordijn tassel (optioneel)  

Alle benodigdheden voor deze mooie decoratie kan je online bestellen of in een hobbywinkel kopen. Je kan ook kijken wat je al in huis hebt, of kijk even bij de lokale kringloop, daar zijn ook vaak dit soort dingetjes te verkrijgen. Maak hiervan een mooie slinger! Rijg de schijfjes sinaasappel, limoen, kralen, bladeren op een manier en volgorde die jij mooi vindt: je kan de schijfjes plat op elkaar stapelen, maar ook naast elkaar rijgen zodat je de schijfjes goed ziet. Maak een mooie lange slinger die je kan hangen over de schouw of als slinger in de boom. Super origineel en het ruikt ook nog eens heerlijk!  

Een eigen poster

Super simpel, maar oh zo mooi!

Benodigdheden:

- Een mooi blad of tak: Je kan dit bij de bloemist halen, maar een goede optie is lekker het bos in en zelfs iets moois opzoeken.
- Papier: Een echte aanrader is katoenpapier, dit is wat dikker met een mooi scheurrandje.
- Lijst (optioneel): Zo kan je jouw eigen poster mooi inlijsten.
- Kwasten
- Verf (naar keuze)

Pak een van de bladeren of takken die jij mooi vindt om te gebruiken. Verf daar met een kwast wat verf op, welke kleur je zelf mooi vindt en stempel het op het papier. Even laten drogen, inlijsten en klaar!  

Met deze tips wordt jouw huis extra gezellig voor de feestdagen!

Foto: DonebyMyself