Vrije tijd

Overdag kerstbezoek? Marleen heeft de leukste doe-tips!

Hoe leuk én lekker de kerstdagen ook zijn, het brengt ook veel drukte met zich mee. Waar gaan we heen? Wie maakt wat? Wat gaan we doen? Onze vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans helpt je uit de brand. Zij heeft de leukste doe-tips, voor de hele familie, op een rij gezet.

Ga naar buiten

Plan een leuke wandeling tussen koffie en borrel of borrel en diner. Want van een goede frisse neus, knapt iedereen op! Wandelen werkt niet alleen ontspannend, je loopt onderweg ook gezellig met iedereen te kletsen. Lekker ongedwongen. Het kan een wandeling in de buurt zijn om alle mooi versierde huizen te bewonderen, loop naar de stad voor alle mooie lichtjes of ga lekker de natuur in.

En als je voor dat laatste kiest: neem dan als verrassing wat lekkers mee voor onderweg. Doe een paar plaids in een rugzak, een thermoskan met koffie, thee of chocomelk en wat huisgemaakte kaneelbroodjes. Iedereen zal het fantastisch vinden. Extra tip: neem een paar kaarsen met standaard mee en verras iedereen met een 'fika' op een mooie plek.

Kun je tegen je verlies?

Plan een spelletjesmiddag voor het hele gezin. Samen spelletjes spelen is heerlijk, gezellig en leuk. Je blijft lekker bezig en tussendoor kan je lekker kletsen. Kies wel voor spelletjes waarbij iedereen mee kan doen. Bijvoorbeeld Mikado of Jenga. Gelijke kansen voor iedereen! Of ga voor oldschool Twister en laat zien hoe lenig je nog bent!

Links...naar rechts

Hier kan je de plank niet misslaan! Laat iedereen nadenken over zijn favoriete muziek en kies een moment om naar elkaars muziek te luisteren. Vraag om een korte toelichting waarom juist díe muziek zo bijzonder of leuk is. Dat levert gegarandeerd mooie momenten op: van emotionele noten tot hossende herrie. Samen zingen, dansen of een traantje wegpinken.

Eén team één taak

Verminder de stress door met elkaar het menu samen te stellen. Vrienden op bezoek? Vraag of ze het voorafje of dessert willen maken. Met familie aan tafel? Maak het kerstdiner met elkaar. Duik samen de keuken in en verdeel de gangen. Toetjes klaarmaken of bakken is voor kinderen altijd een feestje. En als je toch met de hele familie bent, kun je groots uitpakken. Een extra amuse of tussendoortje; elke gang een andere verrassing. Zo leuk en lekker en ontspannen!

 

Marleen Brekelmans is dé expert als het gaat om bijzondere dagjes weg, creatieve uitjes of mooie reizen. Op haar website Bijzonderplekje.nl check je ál haar tips.