Hobby

Maak je eigen menukaarten met deze tekentips!

We hebben je al uitgebreid tips gegeven voor het kerstmenu. Goede wijnen, de beste versiering en de tafelschikking, maar één ding mag toch niet ontbreken: de menukaart. Onze tekenexpert Anne, van GoudenLijntjes, geeft tips hoe jij een mooie, zelfgemaakte menukaart op tafel zet!

Ben je van plan uren in de keuken te staan om het perfecte diner op tafel te zetten? Dan maakt een eigen menukaart je kersttafel natuurlijk helemaal af. Je hoeft geen tekenwonder te zijn om deze leuke menukaartjes op tafel te kunnen zetten, Anne laat zien hoe je deze menukaarten gemakkelijk zelf kunt maken.  

Wat heb je nodig?

  • Papier, gekleurd
    Om het eens een keer helemaal anders te doen, pak een ander kleurtje papier dan wit. Kies bijvoorbeeld een kleur die bij de rest van jouw opgedekte tafel past.
  • Verfmarkers of kleurpotloden
    Gebruik je net als Anne zwart papier? Zorg dan in ieder geval voor een wit potlood. Dit steekt mooi af op het papier.
  • Een rond voorwerp naar keuze
    Denk bijvoorbeeld aan een biscuitblik of plantenpotje. Hier gaan we vormen mee maken.

Stap voor stap 

Met een aantal simpele stappen heb je eenvoudig een prachtige menukaart op tafel staan, mét persoonlijk touch! Kijk hieronder de video waarin Anne stap voor stap uitlegt en vergeet niet jouw resultaat te delen op Instagram of Facebook met de tags #Koffietijd en #TekentipsvanAnne. Eet smakelijk en veel plezier!