Cultuur

Online eropuit in de kerstvakantie

Speciaal voor de lange kerstvakantie had de VriendenLoterij een mooie selectie VIP-KAART tips voor alle deelnemers klaarstaan om eropuit te gaan. Maar nu we weer in een lockdown zitten en alle musea hun deuren weer hebben moeten sluiten, wordt eropuitgaan lastig.  

Een mooie samenwerking 

Gelukkig heeft de VriendenLoterij een mooie samenwerking met partner 'Thuismuseum' een online platform waarop tientallen vlogs te bekijken zijn van de leukste tentoonstellingen door het hele land. Oprichter van Thuismuseum én fanatiek vlogger Jip Heijmerink schuift bij ons aan en licht alvast een aantal leuke vlogs voor ons uit.

My daily shot of culture 

Jip Heijmerink is de oprichter en eigenaar van 'my daily shot of culture’ een platform waarop de Nederlandse cultuur centraal staat. Het doel van dit platform is het enthousiasmeren van (voornamelijk) jongeren voor kunst en cultuur. Dit doet Jip met behulp van vlogs, blogs en social media.   

Thuismuseum 

Helaas zijn de afgelopen jaren niet al te best geweest voor onze musea. Een groot deel van de tijd was het voor ons niet mogelijk om ons favoriete - of juist een nieuw - museum te bezoeken. Gelukkig heeft Jip hier een oplossing voor. Met haar platform ‘my daily shot of culture’ wil ze de cultuursector helpen en heeft ze ‘Thuismuseum' in het leven geroepen. Hiermee wil ze cultuur bereikbaar maken voor iedereen. 

Thuismuseum wordt gesteund door de VriendenLoterij.

 

Bron foto: Joni Israeli