Entertainment

5 mooie momenten van 2021 bij Koffietijd

Het is vandaag de allerlaatste dag van 2021! Een bijzonder jaar, vol bijzonder mooie, gezellige, emotionele, leuke momenten. Samen met alle vijf presentatoren blikken we terug op onze favoriete Koffietijd- momenten van dit jaar.

Na een lange tijd zijn Quinty, Patrick, Loretta, Pernille en Vivian weer samen in de studio om dit bijzondere jaar af te sluiten. Welke momenten zijn hun bijgebleven?  

Sneeuwstorm en testen

We konden er dit jaar ook niet omheen: de coronapandemie. Al 2 jaar worden de uitzendingen van Koffietijd met aangepaste maatregelen gemaakt. Koffietijd zou Koffietijd niet zijn, als we er ondanks alles niet een feestje van maken. Quinty heeft daar het perfecte voorbeeld van: op 8 februari was het noodweer in het land en moesten zij en Loretta worden opgehaald met een taxi om bij de studio te komen. “Het was bijna niet mogelijk geweest om die ochtend een uitzending te maken.” Na het trotseren van de sneeuwstorm moest er ook nog getest worden, iets wat toen standaard iedere ochtend gebeurde. Het duo was, ondanks alles die ochtend, goed gemutst en kwamen tijdens het testen niet meer bij van het lachen. “We bleven lachen en het positieve ervan inzien. Die ochtend was met Loretta echt hilarisch.”  

Mark Rutte

Begin dit jaar ontvingen we in de Koffietijd studio hoog bezoek: premier Mark Rutte kwam langs. Net als nu golden er toen meerdere maatregelen, waaronder de regel dat alle studiogasten zich moesten laten testen. Wist je dat Mark Rutte zich daarvoor nog nooit eerder had getest? Wij hadden de primeur van Mark Rutte’s eerste test. Wat Vivian zich nog goed herinnert aan zijn bezoek? “We hebben zo gelachen om het matje van Mark Rutte. De kappers waren toen, net als nu, ook dicht en om daar met hem over te kletsen was wel hilarisch.”  

Loretta

Het afgelopen jaar hebben we Loretta even moeten missen bij Koffietijd. Op 13 mei vertelde ze in de uitzending dat ze naar het ziekenhuis moest omdat de dokters een plekje hadden gevonden die ze niet helemaal vertrouwden. “Ik zou eigenlijk gewoon naar het ziekenhuis gaan om me te laten checken, maar dat was het begin van alles.” Na de operatie heeft Loretta twee maanden in het ziekenhuis gelegen, maar ze krabbelt op. Dit seizoen is ze een aantal keer weer bij ons geweest en vanaf januari komt ze elke maandagochtend presenteren. 2022 begint dus goed!  

The big 50

Dat verjaardagen bij Koffietijd niet worden overgeslagen was dit jaar goed te zien. Er zijn 3 mijlpalen gevierd: Pernille, Quinty en Vivian werden allemaal 50 jaar oud! Om dit te vieren hielden we op 10 november de 50 special, waarin er gefocust werd op de drie vijftigers. De dames kregen tips over wat er gebeurt met je brein en hart wanneer je de 50 passeert, Claudia Straatmans kwam het hebben over mode iconen en Edsilia zong ze toe. Het was een groot feest!  

Het Songfestival

Een evenement dat zeker niet mag ontbreken: het songfestival! Dit jaar was het grote festival dan eindelijk in Rotterdam en wij waren daar natuurlijk bij! Patrick is een week lang op pad geweest om elke dag verslag te doen en wat was het leuk. “Ik adem natuurlijk het Songfestival!” Een spectaculair avontuur, waarbij Italië de grote prijs mee naar huis nam.  

Morgen zitten we alweer in 2022: een nieuw jaar waarin we nieuwe gasten mogen ontvangen, nieuwe verhalen gaan vertellen én mooie nieuwe uitzendingen gaan maken. Tot volgend jaar!